Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:21
Foto: Marko Todorov / CROPIX  

Inter u stečaj, niže nogometne lige ponovno u kaosu

PODIJELI

Inter i službeno odlazi u stečaj i neće se natjecati u Prvoj ligi ove godine. Jasno, radi se o zaprešićkom klubu za kojeg je HNS danas i službeno kazao kako neće biti članovi Prve lige, koja je zapravo druga.

I sad se otvara cirkus pred sam početak natjecanja. Naime, dok je donekle izvjesno da bi Croatia Zmijavci trebala onda ići u taj drugi rang natjecanja, jer je prošle sezone bila prva ispod crte, za jedinstvenu treću ligu, koju sad nazivaju Druga, malo je kompliciranije stanje. Logika nameće da se na neki način odredi novi sudionik kizmeđu Trnja i Hrvatskog viteza iz Posedarja, koji su bili poraženi u kvalifikacijama za ovu ligu. No, ima tui jedan problem, kako pravila o popunjavanju liga nisu bila najjasnija, sudionici su se odredili tek nakon kvalifikacijskih utakmica krajem lipnja, mjesec dana nakon kraja redovnih ligaških natjecanja.

Dakle, nogometašima treba odmora tu i tamo, i ako/kad sad Trnje i Posedarje odrade kvalifikacije, igrači će im biti izraubani na samom početku sezone, jer nisu imali vrijeme odmora i vrijeme priprema kako to treba ljudskim tijelima. Što mogu/trebaju zahvaliti HNS-u. Iščekivanje sada nastaje i u Trećim ligama, koje su zapravo četvrte. Ako/kad Trnje ili Posedarje uđu i ligu više, netko će ih morati zamjeniti. Tu bi na jugu trebalo biti dosta jasna situacija, ONK Metković bi trebao zauzeti to mjesto, radi se o poraženom iz kvalifikacija, u finalu ih je pobjedio GOŠK Kaštela, koji je tako već sad u tom rangu natjecanja.

Jel da da vas se sad već muti u glavi od prvih, drugih i trećih liga koje su zapravo druge, treće i četvrte lige, kao i kvalifikacija za njih? Razumijemo vas, nije lako sve popratiti. A problomi bi se davno izbjegli da je HNS donio jasno pravila ulazaka u više lige, tako da bi sve to moglo biti gotovo prije srpnja. Ili kolovoza, kako sad prijeti.

No, kad smo kod HNS-a, da su poštovana pravila o licenciranju ovo sada ne i ni pisali, jer Inter odmah u startu nije zapravo imao ispunjene uvjete za licencu. Na osnovu nekog usmenog obećanja da će postati Dinamova filijala dana im je licenca. Sad s odmakom, kako Dinamo nikakve želje za filijariranjem Intera nije pokazao, nekako je teško ne sumnjati da su iz Zaprešića molili sportske prijatelje u Maksimirskoj ulici ili u Ulici kardinala Stepinca, s kim su već bolji, da ih pokriju praznim obećanjem dok se ne snađu.

E pa nisu se snašli. A HNS je ponovno tradicionalno ispao komična organizacija, ili tragična, s koje se već strane pogleda. Jer u normalnim savezima licence se ne daju na “majke mi“. No, kako pričati o normalnim savezima kad su ovi današnji odgađaji, kako saznajemo po ovim nižim ligama, potaknuli razne klubove da lobiraju za mjesto u višim rangovima. Jer, ovo je hrvatski nogomet, to što smo mi gore više napisali tko je kandidat za više rangove ne znači da u nogometnoj udruzi neće promovirati nekog tko nema rezultat, ali ima moć uvjeravanja i dobre veze. A već će se nekako naći formalni razlog odluke.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno