Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 10:08
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX  

Hajduk lakšim treningom kroz Cvetkovec, trenirao i Čuljak

PODIJELI

Hajduk je lako odradio gostovanje u šesnaestini finala kupa u Podravini, pobijedio je Tehničar 5-1, iako je gotovo sat vremena igrao s igračem manje.

U ovakvim utakmicama, kažu treneri, najvažnije je rano povesti, a upravo to je u sedmoj minuti omogućio bivši mladi reprezentativac Hrvatske u redovima domaćina, Vukonić, koji je ubačaj Atanasova iz kuta efektno petom poslao – u vlastitu mrežu.

Hajduk je nastavio s pressingom, a onda u dvije minute riješio sve; prvo je u 21.-oj minuti Pukstas lijepo izbacio Kalika na desnoj strani, a ovaj ubacio na peterac gdje je Mlakar lako poentirao. Dvije minute kasnije, Melnjak centrira s lijeve strane i pogađa Mlakara u trepavicu koji na drugoj stativi realizira glavom za 3-0.

U međuvremenu se u devetnaestoj minuti od aktivnog igranja oprostio Kruno Lovrek, zaustavljena je igra da se održi mala svečanost, dobio je poklone od oba kluba, bilo je i fotografiranja na terenu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U 34-oj minuti, Kristian Dimitrov je najvjerojatnije završio svoj mandat u Hajduku; jednu loptu je umjesto Simiću predao u noge Bačiju, koji je ušao umjesto Lovreka, a kad je ovaj krenuo sam prema Sentiću, nespretno ga je faulirao i dobio izravni crveni karton.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hajduk je zadržao mirnoću i s igračem manje, ušli su kasnije i Prpić, Šarić, Krolo, Vrcić, a pred kraj i Eduok.

Četvrti gol je postigao Vuković glavom, nakon savršenog centaršuta Lovrencsicsa u 61.-oj minuti, a četiri minute kasnije, Šarić je povukao sam od centra, predriblao stopera domaćina i mirno poentirao nakon sprinta od 40-ak metara.

Da bi i on ostao u formi, sudac Ante Čuljak je nakon jednog bezazlenog kontakta Atanasova s napadačem Tehničara dosudio kazneni udarac za domaćine, a da bi prisnažio svoju odluku, još je i pokazao žuti karton mladom makedonskom reprezentativcu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Za domaćine je pogodak iz penala postigao kapetan Hudak.

Na koncu je Simić u jednom sudaru glavama ostao ležati krvavog čela, ali je nakon ukazane pomoći ipak nastavio igru, u tom trenutku smo vidjeli ljutitu reakciju trenera Karoglana, jer uz ozlijede Awaziema i Eleza, crveni karton Dimitrova, ukoliko bude posljedica za Simića, doista će mu biti teško pripremiti utakmicu u Gorici koja se igra već za tri dana.

Za kraj rečenica o organizatoru – domaćini su u Cvetkovcu pokazali susjedima iz Koprivnice kako se može lijepo organizirati nogometna utakmica i primiti gostujuće navijače bez ikakve diskriminacije i represivnih koraka, sa svih strana terena smo vidjeli navijače u Hajdukovim dresovima i nije se dogodilo baš ništa osim normalne nogometne utakmice.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno