Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:30
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Dvanaesti o smjeni straže na Poljudu

PODIJELI

Sinoć je na Poljudu, u valjda jednoj od najkraćih skupština dioničara ikad, razriješen nadzorni odbor kluba i imenovan novi, četvrti odabran na članskim izborima. Ako sve prođe po očekivanjima, sutra bi trebali preuzeti svoju funkciju.

Razmišljao sam o naslovu ovog osvrta i zaključio da je smjena straže sasvim dobra sintagma, jer ne bi promjena NO trebala biti nikakav potres ni promjena smjera, i zapravo se svi koji žele dobro Hajduku tome nadaju, naime do sada to nije bio slučaj.

A vrime je.

Naime, svaki NO do sada u ovih desetak godina je nakon ustoličenja mijenjao upravu, neki malo ranije, neki malo kasnije, što je njihovo legitimno pravo, ali je poprilično remetilo funkcioniranje kluba.

Donošenjem strategije, što je najveći doseg ovog NO koji je jučer razriješen, zadatak novih nadzornika je poprilično pojednostavljen, jer napokon imaju crno na bijelo napisane mjerljive ciljeve kojih se uprava mora držati.

Na koncu, strategiju je donijela sama uprava kluba, što znači da su sami sebi zadali smjernice, a nadzornici moraju paziti da se iste i slijede.

Ono što je jako važno je da osiguraju da sustav u klubu funkcionira, ovako izvana, ja bih rekao, da se prvo nadogradi i uspostavi do kraja, jer imam dojam da bez obzira na višečlanu upravu i više ili manje uređen sustav upravljanja sportskim segmentom i dalje previše toga ovisi o jednom čovjeku i nisam siguran da u slučaju nekog iznenadnog odlaska klub ne bi opet upao u probleme.

Ponavljam, riječ je o mojem dojmu, možda je samo stvar toga da je klub poprilično zatvoren za novinare, što pozdravljam, ali ono što klubu treba je sustav u kojem odlazak predsjednika neće značiti odlazak cijele uprave ili sportskog direktora, ili sustav u kojem odlazak sportskog direktora neće značiti odlazak uprave ili trenera, nadam se da shvaćate o čemu pričam.

I nadam se da je moj dojam kriv, da u upravljačkim strukturama kluba imamo duplo pokrivene pozicije, baš kao što moramo imati barem dva igrača za svaku poziciju na terenu, isto mora vrijediti i za klupske strukture.

I da, nadam se da za četiri godine i dalje neću bez da guglam znati nabrojati imena svih pet klupskih nadzornika, to će značiti da su dobro odradili svoju zadaću.

Sretno, gospodo!

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno