Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 18.0℃ | bura 3.3 m/s
30. travnja 2024. 07:57
Foto: FB  

Pregled nedjelje: Dalmatinci na snijegu i kršćani puni mržnje

PODIJELI

Zabijelila se ovog vikenda Dalmacija, vidjeli smo slike snijega s Korčule, Brača, spustio se snijeg i do same obale. A Dalmatinci, veseli kakvi jesu odlučili uživati u snijegu. Barem dio njih.

Neki su krenuli i na skijanje prema Kupresu, pa odlučili, onako dalmatinski dišpetožasto ignorirati zabranu prometovanja kroz park Blidinje, jer šta će oni meni govorit di ću ja vozit, pa je desetak vozila zapelo u snijegu.

Lokalna služba Hercegovačke gorske službe spašavanja ih je izvlačila teškom mehanizacijom. Hrvatski pak GSS je poslao vapaj svima na sličnu temu, uobičajeno duhovit – kažu; vas ćemo vjerojatno spasiti ako zapnete negdje u automobilu, ali vaši limeni ljubimci mogli bi zapeti do proljeća.

Da ipak neodgovorni Dalmatinci nisu najgori, saznali smo sinoć, kad je iz pravca Kvarnera prema Zagrebu negdje kod Vrbovskog zapeo – izvanredni prijevoz, dakle po definiciji ekipa koja je opremljena i koja mora biti spremna za svaki problem koji se na cesti može dogoditi.

Krenuli, pa zapeli i zakrčili jednu od najprometnijih autocesta u državi.

Gdje je zapela ona ruska jahta s Murtera se zna, zapela je u Turskoj, jer Turci ne provode sankcije prema ruskim tajkunima, ali još uvijek se ne zna kako je isparila iz hrvatskog mora tek tako.

Za sada je ministar Butković smijenio nekoliko ljudi iz sektora svojeg ministarstva, ljude iz lučkih kapetanija i načelnika odjela za sigurnost plovidbe, što je načelno sasvim u redu, ali pitanje je što će biti s policijom.

Naime, njihova odgovornost je još veća, za razliku od lučkih kapetanija, koje su još na razini sredine prošlog stoljeća po pitanju opremljenosti, policija je na zaštitu granice u ovom schengensko pristupnom razdoblju potrošila milijune.

I sad takvoj policiji, kojoj nema majci da jedan ilegalni migrant promakne – otplovi jahta od 35 metara i par stotina tona. Ipak, sumnjamo da će tamo biti nekih smjena, tamo se i za teže prekršaje dobiju uvjetne kazne ili eventualno neki premještaj, nešto kao crkva sa svojim nestašnim klerom.

A kad smo kod klera, neka ekipa u Žrnovnici je između ostalog i križevima i spominjanjem Božića zašarala i devastirala žrnovnički spomenik poginulima u drugom svjetskom ratu.

Najbolji komentar je dao Mario Lolić, predsjednik MO Žrnovnica, po struci inače – vjeroučitelj: “Kad Isus vidi da ovakvi umovi slave Božić, od muke uzme čavle, pa sam sebe svaki put iznova pribije na križ. Čestitke.“

Za kraj, da ne završimo članak u tako gorkom tonu – vijesti iz sporta, neke lijepe, a neke samo kao dodatak lijepim pričama.

Hajduk se vratio, jedini od svih hrvatskih klubova nekoga pobijedio, ali o tome nešto kasnije.

Vijest dana dolazi iz Rijeke, gdje je novi trener otpisao jedanaest igrača, cijelu jednu momčad. Gdje će namiriti manjak kadra, željno iščekujemo…

I za kraj, sportska vijest od noćas – Donna Vekić, osječka tenisačica je pobjedom nad Čehinjom Fruhvirtovom ušla u četvrtfinale Australian opena. Bravo!

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

18.0℃

NE 3.3m/s

53%

1018.5hPA
  Vrijeme oko 8h:
19℃
Sri
21℃
Čet
17℃
Pet
13℃
Sub
14℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno