Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | oštro 0.6 m/s
30. travnja 2024. 08:49
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Osam zanimljivosti nakon dvoboja u Valenciji

PODIJELI

Pod jedan, Villarreal je opasna ekipa koja kažnjava i greškice. Napraviš ih tri i pol u poluvremenu, a primiš četiri gola, takva je to ekipa. Jedina prava zvijezda u ekipi niti nije na terenu nego sjedi na klupi. A na terenu je 11 školovanih igrača koji jako dobro izvršavaju njegove zamisli. I ubitačno ubijaju svakoga tko nije sto posto koncentriran. Pitajte Hajdukove igrače.

Pod dva, ako se želi proći, Lovre Kalinić morat će biti bolji. Nije da je on nešto kriv sinoć, eventualno se može raspravljati je li kod trećeg gola mogao bolje. Ali protiv ovakvog tima Hajduk ne treba solidnog Kalinića, nego ono izdanje kao protiv Dnipra. Jer, moraš na Poljudu zaigrati više prema naprijed, dakle prema natrag će ostati prostora, najmanje jednu ili dvije njihove prilike Lovre će morati skidati.

Pod tri, Villarreal nije veliki klub. Mogli su oni prošle sezone i osvojiti Ligu prvaka, a ova izjava i dalje bi stajala. Jer ako ne možeš bar do pola napuniti ipak omanji stadion s nikakivm cijenama ulaznica, i ako do posljednje večeri pred susret nisi riješio što i kako s protivničkim navijačima, onda ne možeš biti veliki klub. Pa makar i Emerya imao na klupi.

Pod četiri, Dambrauskas me u posljednjih pet dana podsjetio na Guardiolu. I Španjolac se zna nekad preforsirati i tražiti komplicirana rješenja, isprobavati razne taktike. A ne znam koliko je to produktivno, bar za Hajdukovog trenera. Za Guardiolu znam, već nekoliko Liga prvaka je ispao zbog svojih kalkulacija. Uopće ne mogu zaključiti je li postavljanje Awaziema u vezu bio dobar ili loš potez. Generalno mi se čini da bi Fossati tu bolje došao, pitanje je koliko je Talijan bio spreman.

Pod pet, ona iskušana finta s dugom loptom Eleza na desno krilo, gdje Mikanović dođe jer mu Sahiti isprazni stranu ulaskom u sredinu i dalje funkcionira. Nekoliko je puta ta dijagonala stvorila višak, iako Villarreal nesumnjivo pripremajući se za Hajduka to snimio. No, ovo je nastavno na točku četiri, dobra rješenja nekad su jednostavna.

Pod šest, znam da će me neki smatrati luđakom, ali i dalje smatram da Hajduk ima šanse. Ne velike, nije ih imao niti prije ovog meča. Ali igrači su sada vidjeli kako je to na terenu kad igraš protiv tako moćne ekipe. I igrači zasigurno znaju da imaju još rezerve. Livaja može i mora odigrati bolje, iako je pažen i dupliran često, očigledno je označen kao najveća prijetnja Španjolcima. I vezna linija može bolje, tim prije jer će Fossati vjerojatno biti spreman za 90 minuta. A obrana mora biti u potpunosti fokusirana, svaki sekund utakmice.

Pod sedam, Hajdukovi navijači su zakon, a HRT treba ukinuti i iznova pokrenuti neki novi javni servis. Preko 90 minuta žestokog navijanja je za kapu dolje onima koji su bili u Valenciji sinoć. Iako su imali prednost pred nama koji smo na malim i malo manje malim ekranima gledali dvoboj, oni su bar kraj mogli vidjeti bez upadica glupe reklame za kockare. Razina dilentatizma na HRT-u je tolika da jednostavno treba ukinuti tu instituciju i iz temelja izgraditi novi javni servis.

Pod osam, može li nesretni Nikola Kalinić jednu utakmicu završiti bez da ga protivnički igrači ne pošalju na liječnički tretman? U Europi je bar sudac svirao penal, u HNL-u bi sudac to prešutio, a sudački “eksperti” vjerojatno okrivili meku kožu Kalinića za pucanje.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

19.2℃

S 0.6m/s

57%

1018.3hPA
  Vrijeme oko 2h:
18℃
Sri
17℃
Čet
13℃
Pet
13℃
Sub
15℃
Ned
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno