Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 23:45
Foto:Duje Klaric / CROPIX  

Umro je Ćiro Blažević

PODIJELI

Nakon duge i teške bolesti, u 88.-oj godini života, danas je u Zagrebu preminuo Miroslav Ćiro Blažević, jedan od najuspješnijih trenera u povijesti hrvatske reprezentacije i Dinama.

U karijeri je vodio i Rijeku, Osijek, Varteks, Hajduk, Zagreb, Zadar, a u inozemstvu – Vevey, Sion, Lausanne, Grasshopper, Prištinu (koja u to doba nije bila inozemstvo), Nantes, PAOK, Muru, Xamax, Shanghai, Kerman i Slobodu iz Tuzle.

Osim hrvatske reprezentacije, vodio je još i reprezentacije Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine i U-23 reprezentaciju Kine.

U karijeri je osvojio devet nacionalnih trofeja, od čega šest s Dinamom (tri prvenstva, dva kupa i jedan superkup), jedan superkup s Hajdukom, te po jedan kup (Sion) i prvenstvo (Grasshopper) u Švicarskoj, a najveći uspjeh s hrvatskom reprezentacijom je ostvario 1998.-e u Francuskoj kada je na svjetskom prvenstvu osvojio broncu.

Osim u nogometu, Ćiro Blažević je bio aktivan i u politici – kandidirao se svojedobno za predsjednika Hrvatske, vrlo neuspješno, a kasnije je kao član HDZ-a bio zagrebački gradski vijećnik.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno