Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.4℃ | bura 3.1 m/s
29. svibnja 2024. 01:26
Photo by Gleb Albovsky on Unsplash  

State Department pozvao Amerikance da napuste Ukrajinu

PODIJELI

Američki State Department upozorio je američke građane da napuste Ukrajinu, jer sljedećih dana očekuju intenzivne napade Rusa na civilnu infrastrukturu u ovoj državi. Očekivani je to potez nakon što već nekoliko dana i sami Ukrajinci nagovještavaju da će njihovi neprijatelji “obilježiti” ukrajinski Dan nezavisnosti raketnim udarima po gradovima. Podsjetimo, Dan nezavisnosti je sutra.

Napomenimo i da su Amerikanci do sada imali jako pouzdane informacije o ruskim planovima za Ukrajinu, pa su tako tjednima unaprijed najavili i samu invaziju. Iako im mnogi to nisu vjerovali, uključujući i veliki dio ukrajinskog političkog establišmenta. Zbog čega su se doveli u situaciju da 24. veljače nisu pripravni za puni rat te je tek nekoliko slučajnosti zapravo zaustavilo Ruse prije brze ratne pobjede.

Čini se da su sad ipak svi spremniji, ruski raketni udari nikog neće iznenaditi, iako je teško za vjerovati da žrtava neće biti. To je jednostavno nemoguće ako se gađaju civilni djelovi gradova, jedina mogućnost izbjegavanja poginulih i ran jenih bilo bi kompletno napuštanje gradova. A to nije moguće.

A iako hrvatskih građana ima u Ukrajini, domaće Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije ništa priopćilo ili preporučilo. U posljednjih pet dana tek imaju današnju vijest o europskom danu sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

19.4℃

NE 3.1m/s

61%

1014.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
19℃
Čet
19℃
Pet
20℃
Sub
18℃
Ned
20℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno