Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 29.0℃ | lebić 5.4 m/s
16. lipnja 2024. 19:48
Foto: trafika.hr  

Pregled nedjelje: Popišani grad i njegovi simboli

PODIJELI

Zgražavanje radi onih par idiota koji su se odlučili snimati dok pišaju u umjetničku skulpturu je obilježilo vikend. Nema tko nije upro prstom u ta dva pišulinca, javila se i policija, građani su bili razumljivo zgroženi.

I doista, nešto će trebati napraviti, sustavno, jer ovako neće ići, kad – tad će netko puknuti, pa bismo mogli opet čitati o divljim Splićanima koji napadaju goste i sve u tom stilu.

Nešto malo dalje od centra, neki drugi idiot ili više njih su odlučili zacrniti par spomenika splitskim mladićima koji su svojedobno branili grad od okupatora.

Zgražali su se oni koji se standardno jave u tim slučajevima – udruge antifašista i pokoji lokalni političar. A nešto će trebati napraviti, sustavno, jer ovako neće ići.

Najveći problem u svemu tome jest što nikako da povežemo osnovne činjenice – poštovanje prema svojem gradu prvo moramo pokazivati mi, da bismo to mogli tražiti od turista i gostiju.

U jutarnjim satima je na spomenik pored Poljuda nadodano još negdje stotinjak imena koji su se na njega upisali za sva vrimena. Valjda, osim ako nekome jednog dana u budućnosti i to ne zasmeta.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

29.0℃

SW 5.4m/s

46%

1010.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
29℃
Pon
31℃
Uto
31℃
Sri
28℃
Čet
32℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno