Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 35.5℃ | lebić 1.9 m/s
18. srpnja 2024. 21:41
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Jakobušić: Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas

PODIJELI

Logičan potez povukao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić večeras te je u video izjavi pozvao navijače Hajduka da se suzdrže od bilo kakvog govora mržnje na tribinama.

Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas“, kaže Jakobušić.Pojasnio je i kako je razumljivo da su ljudi nezadovoljni nekim zbivanjima na terenu. Ali i da treba znati reagirati:

Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva, koje smo vidjeli na zadnjoj domaćoj utakmici, prihvatljiv. Mi smo Hrvati i Europljani, ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu, pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina.

A čitavu izjavu započeo je podsjećanjem na uspjehe koji su stigli pošle sezone, kao i na sve rekorde koji se ruše u ovoj godini.

Kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh. Trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima, nema tog rekorda kojeg nismo oborili, to je najveća snaga, snaga Kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocije za cijelu obitelj, pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli Klub bez vrijeđanja.

Predsjednik Hajduka napravio je bitnu stvar, ogradio je sam klub od rasisitičkih povika koji su se čuli na utakmici s Portugalcima. Koliko god oni koji su to uzvikivali misle da se tu ne radi o rasizmu, UEFA ga takvim doživljava te kažnjava radikalno.

A neko ponavljanje ovakih uzvika moglo bi donijeti dodatne kazne Hajduku, mnogo teže od zabrane prodaje 3.000 mjesta.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

35.5℃

SW 1.9m/s

34%

1012.5hPA
  Vrijeme oko 20h:
35℃
Pet
31℃
Sub
31℃
Ned
27℃
Pon
28℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno