Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:40
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX  

IZJAVA DANA: Korak naprijed za Hajduk i njegove navijače

PODIJELI

Možda se to nekima ne čini previše bitno, ali sinoćnji istup predsjednika Hajduka bitna je stvar. Jakobušićev apel kojim poziva na suzdržavanje od rasizma, govora mržnje i diskriminacije nešto je potpuno novo.

Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas“.

Riječi su to koje treba upamtiti i zapamtiti. Prije svega, koliko se možemo sjetiti, ovo je prvo video-obraćanje jednog Hajdukovog čelnika. Tehnološki iskorak, dakle, mali, ali važni.

A potom, prvi je ovo predsjednik kluba koji je pozvao na prekid jedne loše prakse na Poljudu, prakse koju je najviše gajila, objektivno, istočna tribina. Sjever je gotovo pa vojna formacija koja već godinama zna da treba izbjegavati rasisitičke povike, da je to nešto što će najlakše donijeti rigorozne kazne.

I da, posve je istina da taj izraz zbog kojeg je ovaj put došla kazna u ovim krajevima se ne doživljava kao rasizam. Međutim, ovi krajevi često imaju mnoge pošemerene vrijednosti i to moramo shvatiti. I mi i predsjednik ove države. Ako ne zbog sebe, onda zbog Hajduka. Bar mi, predsjedniku države teško da ima spasa po pitanju zločestog i šporkog jezika. UEFA ima svoje rigorozna pravila. I koliko god oni često bili licemjerni, mora se poštovati ta pravila.

Zato je izjava Lukše Jakobušića bar mali korak naprijed za Hajduk, njegove navijače, ali i naše društvo u cjelini. I hajdemo je poslušati, ako ništa zbog kluba.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno