Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 23:44
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

Izjava dana: Sela gore, a babe se češljaju

PODIJELI

Već u više navrata smo pisali kako će ove sezone biti teško s požarima, zračna protupožarna flota nije najspremnija, sezonaca će biti manje nego inače, a ljeto će kako se čini biti vruće i, što je još zafrkanije, vjetrovito. Uglavnom, čini se kako nas iščekuje napetih mjesec i pol dana, gdje se može samo moliti da ne izvije jedan požar gabarita onog splitskog prije pet godina ili dva ovakva poput ovog u šibenskom zaleđu ovog tjedna.

Nepovoljne vremenske prognoze su bile od početka ove sezone. Koliko je kanadera bilo na raspolaganju, toliko smo i koristili. Što možemo dalje?“, izjavi jučer Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik. Ne znam, Slavko, recimo pred sezonu kupiti dva-tri Air Tractora, kad se već ne može tek tako kanadera? Imam još drastičniju ideju: podignuti plaću sezoncima. Taj nesvakidašnji potez možda bi nagnao neke od onih kojima ove godine nije padalo na pamet za crkavicu se zaposliti kao vatrogasac i imati glavu u torbi da ipak eto prihvate taj posao.

Nije Tucaković kriv za ove probleme, sad se on našao na vjetrometini i brani neke druge likove, ali kad ti je to posao, kad ti je posao životno važan, onda ne braniš nemoguće nego kažeš “je, zasrali smo, treba izdržati”. Ovako mi moramo parafrazirati jedinu hrvatsku premijerku ikada: “sela gore, a babe se češljaju“.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno