Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 09:59
Foto: Tom Dubravec / CROPIX  

Izjava dana: Promjena mišljenja teška 165 milijuna eura

PODIJELI

Razotkrio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić zvani Hotlips napokon i sam ono što svi drugi znamo. Da je njegova potreba sjediti na dva stolca. Pa je tako jučer morao pojasniti zašto ide u Tiranu na sastanak političkih vođa tog dijela Europe, nakon što je danima jamrao kako neće doći jer su Kosovari postavili u Vladu nekog umjerenog Srbina, a ne onog koji paše ovim radikalnijim strujama. Nije mnogo okolišao Vučić.

Nisam, iako se mnogima čini, ni blesav, ni pijan ni lud, a ni sasvim glup. A imamo i obavezu zahvalnosti prema EU od koje ćemo dobiti 165 milijuna eura za energetiku.

I to je jednostavno to, predsjednik Srbije mora sjediti na dva stolca non-stop. Mora lajati na sve što se događa oko Kosova, jer tako želi većina srpske populacije, koja ga drži na vlasti. Ali istovremeno ne smije pretjerati, jer ako mu EU zatvori špine, morat ćer objašnjavati mnogo više nego da Kosovo više nije srce Srbije. I iz tog kuta, Vučić je za EU savršen srpski lider. Znaju da će uvijek odigrati kako treba na kraju, jer mu budžet tako nalaže.

Ono gdje EU griješi jer ne shvaća da je mirno vrijeme posthladnoratovlja prošlo je činjenica da stvari mogu eskalirati. Pa da dođe netko radikalniji od Vučića. Ili da se on radikalizira jer mora birati između europskih eura i srpske glave, ako mu zaprijete neredi. No, europski lideri nisu shvaćali što se sve događa na istoku Europe sad već desetljećima, zašto bi shvatili ionako njima kompliciran Balkan?

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno