Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 15:48
Foto Naš Hajduk/Hajduk  

Hajdukov kroničar u park Za sva vrimena upisao pokojnog oca

PODIJELI

Kad se jednog dana bude pričalo o Hajduku i svemu što taj klub nosi, spominjat će se kako je bila masa ljudi koji su bili bitni, a da nisu odigrali niti minute na zelenim terenima. Jedan od takvih bit će i Jurica Gizdić, kroničar Hajduka, hodajuća enciklopedija, koji je prije neki dan objavio jubilarnu 20. knjigu o splitskim Bilima. Radi se o Leksikonu Hajduka, pravoj enciklopediji kluba. A Gizdić je odlučio obilježiti taj jubilarni uradak upisivanjem pokojnog oca Mate u park Za sva vrimena.

– Duže vremena sam razmišljao kako moram naći pravo vrijeme da Za sva vrimena upišem i ime pokojnog oca Mate koji mi je uz djeda dao ‘Hajdučku abecedu‘ i odgojio me u hajdučkom duhu. Mislim da bolje prigode nije bilo i da nisam osobno emotivnije mogao obilježiti izlazak moje 20. knjige o Hajduku, kazao je Gizdić. Nije kroničaru Hajduka ovo prva pločica u Hajdukovu parku, tamo je već on sam upisan te pokojni mu djed čije ime nosi i za kojeg kaže da je prvi Klišanin koji je išao na utakmice Hajduka.

Istaknuo je Gizdić i zašto je sve otac bio bitan, kao i da bi bio zadovoljan ovim činom.


– Hvala mu što me odgojio u hajdučkom duhu. Znam da je moj otac živ kako bi ovim činom bio neobično sretan što se njegovo ime nalazi uz imena najvećih velikana u povijesti našeg kluba, kao i brojnih navijača.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno