Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 13:59
Foto: Jure Miskovic / CROPIX  

Aco Petrović objavio popis, a imamo i sportsku izjavu mjeseca

PODIJELI

Izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović je objavio širi popis igrača za dvije pretkvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2025 sa Švicarskom u Fribourgu i Austrijom u Splitu, piše danas portal Sportski kod.

Na popisu je 25 igrača, možete ga vidjeti ovdje, a popis će za desetak dana, kaže Petrović – biti skraćen na petnaest imena.

Ono što nam je posebno zaokupilo pažnju jest Petrovićevo objašnjenje razloga zašto na spisku nema trenutno vodećeg u utrci za MVP-a ABA Lige, Luke Božića:

“Moram dodati kako se na popisu reprezentativaca ne nalazi ni Luka Božić koji u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, no moja je procjena da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način”.

Moramo priznati da nas je objašnjenje oduševilo. Ne zato što je nonsens samo po sebi objašnjavati da vam se najbolji igrač ne uklapa u koncepciju, jer logično bi uvijek bilo koncepciju barem malo prilagoditi najboljim igračima, već sama činjenica da je Aco Petrović mrtav hladan ustvrdio kako hrvatska košarkaška reprezentacija – ima igru.

Čak ima i način na koji je postavljena.

I zapravo, kad malo bolje razmislimo, ima logike da se najbolji igrači ne mogu uklopiti u postavke igre kakvu ima hrvatska reprezentacija.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno