Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 16.4℃ | jugo 7.7 m/s
26. travnja 2024. 12:48
Foto Milan Šabić  

Green Future konferencija sljedećeg tjedna u Splitu

PODIJELI

Druga godišnja Green Future konferencija održat će se sljedeći tjedan u splitskom HNK, a za ovu godinu angažirano je 40-ak govornika iz svih sfera života. Od splitskog gradonačelnika, ministrice turizma, bivvše austrijske ministrice turizma, pa do predstavnika turističkih zajednica, svi bi oni trebali raspravljati o zelenoj tranziciji. Jednostavnije kazano, o budućnosti poslovanja i uprava zasnovanoj na ekološkijem pristupu. Što je i nužnost, vjerojatno, ako ne želimo do Banovine podmornicom za pedesetak godina.

Split je bio očit izbor za održavanje konferencije zbog svih komparativnih prednosti koje ovaj grad ima i činjenice kako događaja ovakvog opsega zaista nedostaje“, kazao je jedan od suorganizatora Marijan Čipčić na najavnoj konferenciji za medije.

Treba napomenuti kako će na konferenciji svoja izlaganja imati i šefovi pojedinih tvrtki, kako bi pobjasnili zelenu poslovnu tranziciju na svojim primjerima. Organizatori tako najavljuju ljude koji su radili za Google i Facebook, ali i predstavnike Glova, kao i čelne osobe pojedinih banaka. Skupit će se tako u Splitu zanimljivo društvo koje bi iz prve ruke trebalo kazati koliko se poslovni svijet ipak transformirao. Grad Split je pak iskoristio priliku, tako da će ispred HNK biti postavljen Smart city expo.

To će biti prilika da približimo sugrađanima usluge koje gradske tvrtke nude, a koje su rezultat digitalizacije koju smo proveli posljednjih godina. Posebno mislim na Smart city app, koja je naš proizvod i može poslužiti drugim gradovima čiji će predstavnici biti na konferenciji“, kazala je Antonija Eremut Erceg, Pročelnica za razvoj grada Splita.

Dakle, sljedeći tjedan, 1. i 2. lipnja, Split će biti okupljalište zelene ekonomije.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

16.4℃

SE 7.7m/s

55%

1012.5hPA
  Vrijeme oko 14h:
16℃
Sub
20℃
Ned
23℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno