Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 12:43
Foto: Ante Cizmic / CROPIX  

Outanje svjetskih nogometnih mogula

PODIJELI

Sama činjenica da je, po svim dostupnim podacima, FIFA domaćinstvo Svjetskog prvenstva dodijelila Katru nakon što su čelnici svjetske nogometne organizacije poprilično podmazani nusproduktom prodaje nafte, a nakon svih tih otkrića nije učinila ništa po tom pitanju je skandalozna sama po sebi.

A onda je počeo pravi festival licemjerja, toliko imanentan ljudima koji vode sve te sportske organizacije, od one olimpijske, preko nogometnih pa do svih drugih u kojima se vrti ikakav novac, a to su gotovo sve.

Naime, FIFA se deklarativno već desetljećima bori protiv diskriminacije na bilo kojoj razini, nebrojeno puta su savezi i klubovi kažnjavani zbog svega i svačega što se znalo vikati na tribinama, snimaju se spotovi, troši se ogroman novac za deklarativno pranje savjesti.

A onda, kad su se susreli sa stvarnom diskriminacijom, u kojem nije riječ o povicima s tribina ili nekim drugim deklarativnim manifestacijama diskriminatornog ponašanja, nego sustavnom diskriminacijom u kojoj država svojim zakonima sprječava najnormalnije stvari na svijetu, ne samo da su povukli kočnicu, nego su goropadno zaprijetili svima koji se usude barem deklarativno na to upozoriti.

I nema potrebe ulaziti u licemjerje tih saveza koji su samo malo manje licemjerni, jer baš će homoseksualcima u Katru pomoći činjenica da će Manuel Neuer ili Harry Kane oko ruke nositi srce s duginim bojama, da doista žele pomoći, odbili bi nastup, pa bi se moglo pričati o nečemu što nalikuje na stav.

A FIFA je na koncu pokazala čvrsti stav – kako smo spomenuli u naslovu; outala se kao organizacija kojoj ljudska prava nisu niti na kraj pameti. Pa je zaprijetila da će svima koji ne budu nosili službene i propisane trake – dodjeljivati žute kartone.

I svi junaci mukom zamukoše.

A baš bi bilo zanimljivo vidjeti suca koji izvršava taj zadatak i pokazuje recimo Manuelu Neueru žuti karton zbog takve bizarnosti.

Ali neće, jer uvjerili su nas sve da je ipak najvažnije tko će uzeti pehar, a žuti kartoni su opasna stvar.

Biti gay nije izbor, i nije baš nikakva sramota, ali reći nekome da je peder je doista uvreda, jer mi je uzimamo kao karakternu osobinu, ne seksualnu orijentaciju. A licemjeri koji vode sve ove organizacije su baš najobičnije – pederčine, to je sad valjda potpuno jasno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno