Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:32
Photo by Jeremy Bezanger on Unsplash  

MUP: Ne krećite na put bez vode

PODIJELI

Kraj ovog tjedna još je jednom ozbiljno vruć, iako bi teško i ostatak ljeta mogli nazvati friškim. No, zbog toplinskog vala koji najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, svoje savjete izdao je i MUP, koji nisu loši za one koji misle ovaj vikend negdje otići. IZ MUP-a tako navode:

Ako vozite, izbjegavajte putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Ne krećite na put bez vode. Važno je konstantno unositi tekućinu, a ne tek kad se pojavi osjećaj žeđi. Dehidracija predstavlja ozbiljnu opasnost za zdravlje u danima kada su iznimno visoke temperature, a pojačano znojenje dovodi do gubitka vode koju je potrebno nadomjestiti.

Obucite prozračnu i svijetlu odjeću te laganu obuću. Djecu i životinje ne ostavljajte same na suncu i u vozilima. Rashladni uređaj namjestite na temperaturu 7°C nižu od vanjske.

Na stranicama DHMZ-a pratite upozorenja o toplinskim valovima i mogućim iznenadnim promjenama vremena, a na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama prije nego što krenete na put
.


Dakle, ako ćete na put ovaj vikend, pamet u glavu, Sunce jako prži, ne želite ispasti blesavi kao kakav turist koji će dušekom krenuti iz Tučepi na Hvar.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno