Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 14:42
Foto: Damir Krajac / CROPIX  

Izjava dana: Zastupnik pod utjecajem

PODIJELI

Ministar obrane Mario Banožić u ovoj rubrici ima status zlatne rezerve. Kad premijer ili predsjednik šute, on uvijek uskoči, i kad god progovori, biserje je zajamčeno.

Jučer je komentirao događaje oko saborskog odlučivanja o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, pa je napao predsjednika saborskog Odbora za obranu, Franka Vidovića jer je ovaj odbio uopće glasati o tome, tvrdeći da nije ispoštovana ustavna procedura.

A Banožić je zgrožen, jer smatra da na Vidovića utječe bivši stranački kolega, sada predsjednik države;

“Vrlo je jasno da postoji jedna nesamostalnost odlučivanja saborskog zastupnika i mislim da to nije dobro, osobito kada je riječ o ovakvim temama koje su vrlo ozbiljne”, izvalio je ministar i ostao živ.

Naime, iako su teoretski saborski zastupnici (uz predsjednika) oni koji bi trebali izražavati volju naroda, u praksi su to ljudi koji nakon brzog tečaja dizanja ručica, tj. po novom – pritiskanja pravog tastera – bivaju potpuno opremljeni za svoj posao.

Na prste jedne ruke se može nabrojati slučajeve kad je netko od zastupnika glasovao ili govorio kontra onoga što je odlučeno u središnjicama vladajućih partija, a i onda je najčešće bila riječ o pripremi terena za prebacivanje u suprotni tabor.

Lutke od krvi bez trunke ideje, rekao bi pjesnik. Ali Mario Banožić je zgrožen, jer gledao je on američke filmove.

U Hrvatskom filmu, pardon – saboru, zna se tko je tu za mislit, a tko za glasat.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno