Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 33.3℃ | lebić 2.2 m/s
19. srpnja 2024. 19:20
Foto: Nikola Vilic / CROPIX  

Izjava dana: Adrenalin palih velikana

PODIJELI

Jučer su u Splitu dodijeljene nagrade Splitskog saveza sportova povodom dana splitskog sporta. Posebne nagrade za životno djelo, koje nosi naziv po ocu splitskog sporta, Fabjana Kaliterne su dobili Vatromir Srhoj, RNK Split, Željko Jerkov i Ivica Šurjak.

Definitivno su nagrade otišle u prave ruke, iako je malo zapekla činjenica da je u ime nekad velikog i ponosnog Radničkog nogometnog kluba koji nosi ime grada nagradu primila osoba koja je to vjerojatno najmanje zaslužila u dugoj, 110 godina dugoj povijesti, ali to nije tema naše rubrike o izjavi dana.

Naime, za istu se pobrinuo Ivica Šurjak, jedna od istinskih legendi i doslovno ikona Hajduka, osoba čija se popularnost svojedobno mogla mjeriti isključivo sa najvećim zvijezdama jugoslavenskog sporta i društva općenito.

Evo što je idol generacija rekao tim povodom:

“Zahvaljujem se na velikom priznanju. Ovo mi puno znači. U Hajduk sam došao s 11 godina i ostao do 28. Igrao sam balun u Varošu za školu. Zapazili su me Hajdukovi treneri i tako sam došao. Debitirao sam sa 17 godina. Luštica je došao u svlačionicu juniorske momčadi i rekao mi da u nedjelju igram centarfora. Nikada takav adrenalin nisam doživio osim kada sam ulazio u HDZ.“

Svi mi koji nikad nismo ušli u HDZ smo očito uskraćeni. Naime, kao mali smo definitivno sanjali o tome da zabijamo golove za svoj klub, da podižemo pehare, da budemo kapetani reprezentacije i svojeg kluba, ali izgleda da smo najviše propustili kada nismo sanjali o tome da se učlanimo u stranku ili partiju.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

33.3℃

SW 2.2m/s

51%

1010.0hPA
  Vrijeme oko 20h:
31℃
Sub
31℃
Ned
29℃
Pon
28℃
Uto
30℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno