Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.7℃ | lebić 1.8 m/s
12. travnja 2024. 16:32
Foto: Dragan Matic / Cropix  

HRT se hvali zaradom pa traži povećanje pretplate

PODIJELI

Čelništvo Hrvatske radiotelevizije tražit će od zakonodavca promjenu zakonskih okvira kako bi se povisila RTV pristojba koja posljednjih desetak godina iznosi 80 kuna, javlja Novi list.

Iskristaliziralo se to jučer na sjednici Programskog vijeća HRT-a, potrebu da se povisi pristojba natuknuo je pa elaborirao glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, a podršku tome redom su dali i članovi Programskog vijeća pa i oni koji nisu uvjereni da će politika tome dati zeleno svjetlo. Jer, podsjetiti valja kako o visini pristojbe, koja u nas kači gotovo sve s pravom glasa, odlučuju zastupnici Hrvatskog sabora, piše Novi list.

“Likvidnost HRT-a tijekom 2021. godine nije narušena, a svoje obaveze HRT redovito podmiruje”, pohvalio se ravnatelj HRT-a.

Spomenuo je Šveb i problem pada povjerenja u javne institucije širom Europe. Istaknuo je da su javni medijski servisi svuda pod velikim pritiskom pa tako i HRT, pa naglasio da je pri tom sreća da, kako reče, na HRT-u i dalje postoji jezgro profesionalizma te mogućnost napretka i povratka relevantnosti.

Pričalo se još o profesionalizmu, plakalo se o malim plaćama, a ostaje za vidjeti hoće li se i kako podignuti televizijska pristojba u ovim kriznim vremenima.

Zlobnici kažu da bi se na HRT-u moglo dodatno uštedjeti i kada bi se prestalo tužiti one iz jezgre profesionalizma koji su još ostali tamo, ali imamo osjećaj da ravnatelj Šveb i mi mislimo na potpuno druge ljude i procese kad spominjemo relevantnost i profesionalizam.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.7℃

SW 1.8m/s

33%

1025.8hPA
  Vrijeme oko 17h:
25℃
Sub
25℃
Ned
24℃
Pon
20℃
Uto
20℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno