Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.2℃ | jugo 8.1 m/s
1. ožujka 2024. 19:29
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Zelena akcija tvrdi da su im policajci u civilu nezakonito upali u prostorije, a spomenuli su i navijače

PODIJELI

Zelena akcija objavila je priopćenje u kojem se tvrdi kako su im danas u prostor upali pripadnici kriminalističke policije, piše Tportal:

“Nezakoniti ulazak policijskih dužnosnika u prostorije okolišne udruge Zelena akcija u Zagrebu, koji se dogodio u ponedjeljak predvečer, nedopustiv je i predstavlja grubo prekoračenje ovlasti policije. Zelena akcija, Centar za mirovne studije i Gong će od nadležnih institucija tražiti istragu!“

Index donosi izjavu Luke Tomca, predsjednika Zelene akcije, koji tvrdi da se pet osoba u civilu nisu predstavili ni identificirali:

“Upali su i zastrašili našeg zaposlenika, uzevši njegove podatke i davši upute svom kolegi da ih ne upiše u bazu, već ‘sa strane’. Na zamolbu da izađu, to nisu htjeli napraviti“.

Tada su, kaže Tomac, pozvali policiju, da bi od njih naknadno saznali da se radi o – policajcima.

Sara Kekuš iz Centra za mirovne studije je učinila čak i nešto što iz civilnih udruga rijetko rade – spomenula je navijače:

“Ako se ovakav huliganski upad događa u samom centru Zagreba, što se onda tek događa daleko od očiju javnosti? Osim na granicama, iz medijskih napisa vidimo kako se policija odnosi prema navijačima i pojedinim građanima, a što je tek s onima koji nemaju mogućnost javno o tome progovoriti, zatražiti podršku i zaštitu? Gdje je kraj takvom postupanju i tko građanima garantira da nisu sljedeći koji će se naći na meti nedopuštenog i nezakonitog policijskog postupanja?”

Hrvatska policija, često smo pisali o tome, ima jedan vrlo čudan modus operandi za demokratsku državu kakvom se Hrvatska voli smatrati.

U ovom slučaju se ipak dogodio presedan, naime netko iz udruga koje brinu za ljudska prava se sjetio onih čije pendrečenje uglavnom prolazi ispod radara, i to treba pozdraviti, pa čak i ako se dogodilo tek “kad su došli po njih“.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.2℃

SE 8.1m/s

69%

1007.3hPA
  Vrijeme oko 16h:
14℃
Sub
14℃
Ned
15℃
Pon
11℃
Uto
14℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno