Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.6℃ | lebić 4.8 m/s
14. lipnja 2024. 14:03
Desinec Foto FB  

ŽDO Velika Gorica obavlja vještačenja pucnjave kod Desinca

PODIJELI

Poslali smo ovaj tradicionalni upit Županijskom državnom odvjetništvu Velika Gorica, interesirajući se oko stanja izvida policijske pucnjave po navijačima kod Desinca. Zanimalo nas je i malo detaljnije objašnjenje zašto sve ovoliko traje, obzirom da je prošlo već skoro pet mjeseci od ovog incidenta. I moramo pohvaliti ŽDO Velika Gorica, stvarno su dali nešto širi kontekst, koliko već mogu u situacijama kad su neki izvidi u tijeku.


Ovo su nam odgovorili:


Poštovani, vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da su izvidi još uvijek u tijeku te se aktualno provodi vještačenje. Prema ocjeni poduzeti će se i daljnje radnje i mjere potrebne radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja.


Treba znati da su tužiteljstva tradicionalno zatvorena po pitanju izvida, istraga i obrada koje su aktualne, tako da je ovo zapravo detaljan odgovor. O kakvim se vještačenjima radi, nisu naveli. No, za pretpostaviti je da se radi o balističkim vještačenjima. Koja su bitna zbog utvrđivanja kuta putanje metaka koje su pogađale ljude. Balističkom analizom kuta može se utvrditi je li metak bio rikošetiran od tlo ili je došao direktno iz mjesta pucanja. Što je izuzetno bitno kako bi se potvrdila ili negirala priča koju su policajci papagajski ponavljali da je pucano u tlo, pa su se onda meci odbijali prema ljudima. ŽDO-ovi inače nemaju svoje ljude za balistička vještačenja već to obavljaju specijalizirani stručnjaci.


Zanimljivo je kako iz ŽDO-a najavljuju i dodatne mjere i radnje, što znači da već imaju neku predodžbu kako će ovi izvidi dalje izgledati. Inače, iako svi ovo nazivamo izvidima, prema opsežnosti radnji koje obavljaju, ovo je nešto što je već u rangu istrage ili bar predistražnih radnji.


Ponovimo ono što smo već u više navrata istaknuli. Trafika će nastaviti pratiti ovaj slučaj do kraja, koliko god nekim drugim medijima kao da odgovara da se sve zaboravi.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.6℃

SW 4.8m/s

46%

1015.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
28℃
Ned
30℃
Pon
26℃
Uto
27℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno