Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 23.8℃ | jugo 1.2 m/s
17. lipnja 2024. 00:45
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX  

Zašto je nastala medijska halabuka o sucima?

PODIJELI

Hajduk danas igra važnu utakmicu. Kao da ima nevažnih, doduše. O stanju ekipe i samoj važnosti dvoboja jučer je pisao naš Dvanaesti, spisak upitno spremnih igrača je poduži. No, mi ćemo o nečem drugom.

Halabuka Mamićevih medijskih trabanata posljednjih dana po pitanju suđenja takva je da će se morati dobro promatrati što radi Dario Bel, koji sudi ovaj dvoboj. I koji je neosporno najtalentiraniji domaći sudac, jedan od rijetkih sa smislom za puštanje igre. Koji sudi, kako bi se to reklo, europski, nije svaki duel prekršaj. Ali čiji talent se na domaćim travnjacima ne brusi, nego nekako kao da stalno dobija upozorenja od sudačke organizacije, čak ga se prozivalo da ne zna kad suditi penale jer je kasnio na to predavanje.

Pritisak iz tih medija je takav da se čovjek zapita “zašto”. Dinamo dobro igra, to se mora priznati, Ante Čačić je nakon podsmijeha na dolasku pogasio krtitičare, igra Zagrepčana ima smisla, a uz sve je oživio Petkovića, igrača koji je uz Marka Livaju vjerojatno najtalentiraniji u ligi. Kad mu se da, a Čačić ga je uspio dovesti u stanje da mu se da. Hajduk je s druge strane neuvjerljiv, solidna je količina bodova skupljena, ali nije to igra koja garantira mir u manjim utakmicama, kako je to bilo prošle sezone.

Pa čemu onda taj pritisak na suce? To se samo može nagađati. A pet kuna bih uložio na pretpostavku da Dinamo u podužoj pauzi zbog Svjetskog prvenstva misli prodati nekoliko nositelja igre. Pa ne bi bilo dobro da se proljetni dio sezone dočeka na maloj ili nikakvoj razlici. To je jedina pretpostavka koja zvuči dovoljno realistično za ovakvu razinu orkestriranog prozivanja sudaca.

Vidjet ćemo danas kako će Bel reagirati na taj pritisak, a u nadolazećim mjesecima pratit ćemo i zimski mercato, da pogledamo je li pretpostavka bila točna.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

23.8℃

SE 1.2m/s

56%

1013.5hPA
  Vrijeme oko 2h:
22℃
Uto
23℃
Sri
24℃
Čet
22℃
Pet
24℃
Sub
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno