Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 15.8℃ | bura 6.6 m/s
17. travnja 2024. 16:55
Ilustracija  

Za kune kupujete do 14. siječnja dogodine, posli toga samo euri igraju

PODIJELI

Danas je i službeno, Hrvatska ulazi u eurozonu s prvin danom sljedeće godine, a uz to, za nas običan svit dvije su stvari bitne: do kad su kune u opticaju, te koji je tečaj promjene u te naše nove šolde.

Pa, ono prvo je dosta radikalno, do 14. siječnja traje mogućnost plaćanja u kunama, nakon toga nema više, što si plaća plaća. S tim da i u tih 14 dana 2023. godine kusur ide u eurima. Zapravo zaminjena litnja šema kod nas na moru, kad strancu vratiš kune za plaćeno u eurima, samo što dogodine tečaj neće biti proizvoljan.

A što se tiče tečaja, jasno da europski birokrati nisu mogli biti jednostavni ko normalan narod. Konverziju, iliti ga promjenu šoldi obavljat će po tečaju od jednog eura za 7,53450 kuna. Da, čemu ne komplicirati i staviti 7,5 kuna, kad moreš ovi nastavak zalipit i zbunit ljude. I ono bitno, ovakav tečaj govori da ne minjate do tada eure u kune, jer u najboljem slučaju za sto eura morete dobiti 745 kuna, za manje od po godine će biti osam kuna više. Ha, s dizanjem cijena tih osam kuna baš i nije neki dobitak, more bit da će se manje ulja moći kupiti s tom razlikom.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

15.8℃

NE 6.6m/s

36%

998.9hPA
  Vrijeme oko 14h:
18℃
Čet
17℃
Pet
19℃
Sub
15℃
Ned
13℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno