Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 26.1℃ | maestral 2.6 m/s
25. svibnja 2024. 02:27
Photo by engin akyurt on Unsplash  

Veliki pikado uspjesi ženske reprezentacije, splitskog “Gladiatora” i Josipe Brzić

PODIJELI

Donosimo dobre vijesti iz sporta koji je kod nas zapravo popularan, ali se malo o njemu piše. U slovenskom mjestu Podčetrtek, u sportskoj dvorani Terme Olimia od 26.8. do 1.9. održalo se ovogodišnje europsko prvenstvo i eurocup EDF (Europske pikado federacije), a hrvatski igrači su osvojili nekoliko prvih mjesta. 

Tako je ženska reprezentacija Hrvatske je osvojila prvenstvo Europe u sastavu: Anita Zidar, Josipa Brzić, Natalija Šimac, Marijana Puček, Jasminka Adamić Mrnjec. Ivona Krusha.

Upravo je najmlađa Ivona pogodila odlučujuću strelicu u veoma dramatičnom preokretu u polufinalu gdje su naše cure nadoknadile i prestigle minus od sedam legova protiv Njemačke. Na krilima toga su deklasirale Austriju u finalu 17:8 te tako obranile lanjsku titulu.  

Muška reprezentacija nije uspjela obraniti lanjsko finale. Ispali su od Belgije u tijesnom meču četvrtfinala. A za mušku reprezentaciju su nastupali: Željko Grubišić, Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Pero Ljubić, Dean Biškupić, Neven Rešetar i Marko Janjić.

Na eurocupu, natjecanju klubova, pikado klub Gladiator iz Splita osvojio prvo mjesto između 56 ekipa, pobjedivši tako u respektabilnoj konkurenciji. 

Foto PK Gladiator

Počelo je po skupinama pobjedom nad austrijskim Nikoterosom 29:3, a prvo mjesto u skupini su zabetonirali pobjedom nad njemačkom ekipom HDSV 21:11.

Sutradan se krenulo u nokaut fazu i već u 1/8 finala se dogodio sudar sa jednima od favorita, slovenskim PK Maribor. Do polovice utakmice rezultat je bio tijesan (8:8) ali se onda dogodio bljesak splitskih igrača i odličnom igrom u drugom dijelu vrlo brzo rješavaju utakmicu u svoju korist rezultatom 17:9.

Četvrtfinale je donijelo obračun sa zagrebačkim  PK Billionaire’s. I tu su Gladiatori furiozno odigrali i pobjedili s uvjerljivih 17:8. Polufinale i ponovo slovenska ekipa Goričke Vetnice. Goričani su pružili malo solidniji otpor ali je na kraju rezultat bio 17:11 za splitski klub. 

Samo finale s još jednim slovenskim klubom Top Gun je bila pak jednosmjerna ulica što pokazuje i rezultat 17:4. 

Za Gladiator Split su na eurocupu nastupali: Vladimir Godinović, Tino Babić, Dean Pokos, Tomislav Rosandić, Slaven Kovačević, Zvonko Čerina, Nenad Petrović, Slavko Brzić i Slavko Munitlak.

Posebna priča natjecanja bila je apsolutno prvo ime europskog prvenstva Josipa Brzić iz Stobreča (PK Dioklecijan), osvojivši čak pet odličja: 

1. mjesto u ženskim parovima (sa Natalijom Šimac)

1. mjesto u mix parovima (sa Markom Janjićem)

1. mjesto sa ženskom reprezentacijom Hrvatske

2. mjesto pojedinačno koje je u stvari zlatnog sjaja pošto je u finalu izgubila od profesionalne igračice iz Engleske Lise Ashton

3. mjesto u triple mixu (sa Perom Ljubićem i Ivicom Cavrićem)
Savršeno prvenstvo mlade Brzić.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

26.1℃

NW 2.6m/s

46%

1017.2hPA
  Vrijeme oko 2h:
18℃
Ned
19℃
Pon
19℃
Uto
17℃
Sri
17℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno