Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 23.6℃ | oštro 3.1 m/s
14. lipnja 2024. 13:51
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

Vatreno kod Splita, na Dragovodama požar uništio dva vozila

PODIJELI

Naporna noć je iza vatrogasaca sa splitskog podrućja, vruće noći s jakim vjetrom očekivano dovode do više požara, koje se mora tada hitno gasiti da s ovom čudnom burom ne krenu u neobuzdano širenje.

U toku noći tako je gorjelo na području Lovačkog puta kod Dragovoda, a vatrogasci navode kako je vatra uništila osam tisuća kvadratnih metara trave, ali je i uništio dva vozila. Više je građana bilo zvalo 193, jer se vatra bila rasplamsala oko kuća. Požar je ugašen iza ponoći, 15 vatrogasaca s trojim kolima su ga uspjeli obuzdati. Ova je vatrena stihija izazvala dosta nemira, jer se sve događalo u blizini obiteljskih kuća.

A malo prije ponoći planulo je kod Segeta Gornjeg, dva sata se dvadesetak trogirskih vatrogasaca borilo s vatrom, da bi na kraju ipak uspjeli odnijeti pobjedu i ugasiti požar. Koji je uništio tri i pol hekatara niskog raslinja i trave, a nagorjelo je i nekoliko drvenih stupova za struju.

Napomenimo i da je u požaru kod Naklica koji je izbio jučer popodne, a navečer lokaliziran pa ugašen, jedan vatrogasac ozlijeđen. On je prilikom intervencije ozlijedio nogu te je morao biti maknut s terena. No, čini se kako će nakon oporavka sve biti u redu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

23.6℃

S 3.1m/s

51%

1015.2hPA
  Vrijeme oko 11h:
25℃
Sub
25℃
Ned
29℃
Pon
26℃
Uto
25℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno