Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.1℃ | bura 0.7 m/s
7. lipnja 2023. 03:44
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

Vatreno kod Splita, na Dragovodama požar uništio dva vozila

PODIJELI

Naporna noć je iza vatrogasaca sa splitskog podrućja, vruće noći s jakim vjetrom očekivano dovode do više požara, koje se mora tada hitno gasiti da s ovom čudnom burom ne krenu u neobuzdano širenje.

U toku noći tako je gorjelo na području Lovačkog puta kod Dragovoda, a vatrogasci navode kako je vatra uništila osam tisuća kvadratnih metara trave, ali je i uništio dva vozila. Više je građana bilo zvalo 193, jer se vatra bila rasplamsala oko kuća. Požar je ugašen iza ponoći, 15 vatrogasaca s trojim kolima su ga uspjeli obuzdati. Ova je vatrena stihija izazvala dosta nemira, jer se sve događalo u blizini obiteljskih kuća.

A malo prije ponoći planulo je kod Segeta Gornjeg, dva sata se dvadesetak trogirskih vatrogasaca borilo s vatrom, da bi na kraju ipak uspjeli odnijeti pobjedu i ugasiti požar. Koji je uništio tri i pol hekatara niskog raslinja i trave, a nagorjelo je i nekoliko drvenih stupova za struju.

Napomenimo i da je u požaru kod Naklica koji je izbio jučer popodne, a navečer lokaliziran pa ugašen, jedan vatrogasac ozlijeđen. On je prilikom intervencije ozlijedio nogu te je morao biti maknut s terena. No, čini se kako će nakon oporavka sve biti u redu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.1℃

NE 0.7m/s

82%

1015.8hPA
  Vrijeme oko 5h:
18℃
Čet
20℃
Pet
20℃
Sub
18℃
Ned
19℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno