Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:21
Ilustracija   

USKOK i policija hapse skupinu organiziranu za izlov i prodaju prstaca i drugih delicija

PODIJELI

U tijeku je akcija USKOK-a i PNUSKOK-a u kojoj se na području Zadra, Šibenika i Splita, kako Trafika.hr doznaje, uhićuje lanac hrvatskih i talijanskih državljana koji se prije svega povezuju s ilegalnim izlovom i trgovinom zabranjenih morskih organizama, dakle prstaca, morskih krastavaca i ostalih sličnih delicija. Tereti ih se za zločinačko udruživanje za počinjenje kaznenih djela protiv okoliša.

Po završetku uhićenja bit će poznato više podataka, a USKOK je do sada samo dao kratko osnovno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

U tijeku su uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske i zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno