Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 15.8℃ | bura 6.6 m/s
17. travnja 2024. 16:31
Foto: Ploce.com.hr  

Umjesto najave: Kad su Ždralovi bili na toplom jugu

PODIJELI

Hajduk danas igra u Bjelovaru, ali protiv ekipe Mladosti iz Ždralova, mjesta od 1.500 stanovnika u okolici tog grada. Predsjednik kluba koji igra Drugu ligu (koja je ustvari treća) je Renato Radić, vlasnik Prima namještaja te je s njegovim ulaskom u upravljačke strukture klub i procvao.

Ali, nije ovo prvi susret Mladosti s dalmatinskim klubom u posljednje vrijeme. Ove sezone već su se sreli s jednim, gostovali su kod lidera Druge lige (koja je ustvari treća) Jadrana Luka Ploče. I taj je susret imao uvertiru koja je došla i na naslovnice nacionalnih medija. Naime, kako je Mladost dan ranije došla do Ploča, odlučili su se navečer napraviti izlet. Te su otišli u Međugorje i sastali se sa Zdravkom Mamićem, bjeguncom pred hrvatskim pravosuđem.

Takav potez izazvao je zanimanje medija, a jasno da se u okolici Ploča situacija bila nabrusila, Mamić je nerijetkima crvena krpa. Pa je preko 500 nabrijanih navijača pohodilo utakmicu na Jadranovu, kako se osebujno naziva igralište Jadrana LP. Navijačka skupina domaćeg kluba, Trlilule, pripremili su bili i transparent dobrodošlice. Govorio je o potrebi brisanja oko ustiju “Mamićevih pič…”. Bilo je i baklji, ali Hajduk nije kažnjen. Jadran trenera Miše Krstičevića je tu utakmicu dobio s 2:1, bila je to jedna od pobjeda koja ih je učvrstila na prvom mjestu tablice.

Hajduk je danas apsolutni favorit, kako bi bio protiv bilo kojeg kluba iz Druge lige (koja je ustvari treća). A dijelu navijača “bilih” svakako bi dodatni gušt predstavljalo izbacivanje kluba koji gaji prijateljske emocije s bjeguncem koji je u Hercegovini. Jedan trener inicijala MK već je svladao Ždralove na toplom jugu, sad se i od drugog trenera istih inicijala očekuje isto.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

15.8℃

NE 6.6m/s

36%

998.9hPA
  Vrijeme oko 14h:
18℃
Čet
17℃
Pet
19℃
Sub
15℃
Ned
13℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno