Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 11.0℃ | jugo 2.6 m/s
29. studenoga 2023. 15:36
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX  

Tjedan dana nakon što su novinari otkrili aferu, na Murter stigli i istražitelji

PODIJELI

Dolazak istražitelja USKOK-a u prostorije načelnika općine Murter Tonija Turčinova nije nikakvo iznenađenje.

Naime, nakon otkrića Telegrama afera se zakotrljala, a kako Toni Turčinov nije pod zaštitom haremskih čuvara koji na poziciji drže nesposobne ministre i korumpirane dužnosnike, istražitelji su pokucali na vrata već narednog tjedna.

Bilo bi lijepo vidjeti takvu ažurnost i kod nešto više pozicioniranih tipova u hranidbenom lancu hrvatske politike, a još bi bilo ljepše vidjeti da afere ne otkrivaju novinari, nego istražitelji.

Naravno, ovaj slučaj je izbio na naslovnice jer je gotovo pa zabavan, čim se spomene bordel ili službena kartica kojom se plaća za prostitutke, međutim u srži ove priče je ipak moral, kojim se razmeću gotovo svi naši političari, a u stvarnosti im je važno samo zajahati na neku poziciju i doći do javnih resursa koje će trošiti u privatne svrhe.

A hoće li plaćati kurve, graditi vinarije, kupovati umjetnine ili zapošljavati rodbinu, nama bi trebalo biti svejedno – korupcija je uvijek korupcija i trebalo bi biti sramota kad nekoga uhvate u tegli s pekmezom, a posebno kad je taj pekmez u tegli napunio baš svatko od nas.

Međutim, kod nas se na to gleda kao na nešto sasvim normalno, dok rade “naši momci“.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

11.0℃

SE 2.6m/s

52%

1007.6hPA
  Vrijeme oko 16h:
10℃
Čet
16℃
Pet
19℃
Sub
14℃
Ned
9℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno