Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 09:46
Foto: davidsonluna on Unsplash  

Što treba znati o hrvatskom nogometu: “Sve je isto, samo Njega nema”

PODIJELI

Sve što treba znati o hrvatskom nogometu stalo je u jedan jučerašnji članak u neslužbenom glasilu mordorske klike koja upravlja onim što se naziva hrvatskim nogometom. Baš ništa u cijeloj toj priči nije normalno, i zapravo više ni sami ne znamo zašto analizirati, spominjati, upozoravati. Pa idemo samo redom prenijeti taj dvostruki biser – novinarstva i sportskog pregalaštva.

Kako su Sportske novosti i najavile, u srijedu je održan sastanak između Lokomotive i Dinama. Lokose je zastupao glavni čovjek kluba, direktor Božidar Šikić, dok je Modre predstavljao sportski direktor Marko Marić. Dosta se u posljednje vrijeme raspravljalo o tome kakva će biti buduća suradnja dva prvoligaša iz metropole, piše Davorin Olivari za Sportske novosti.

Olivari nastavlja s opisom situacije: Kao što znate, društvo s Kajzerice je ove sezone bila rak-rana ekipi iz Maksimira na terenu. Nije bilo pardona, a posebno se sjećamo one prve utakmice proljeća, onih 3:0 za Lokomotivu, ogleda koji je skoro Sergeja Jakirovića koštao poraza. Srećom za Dinamo, nije, jer je Profa kasnije odradio sjajan posao i uzeo duplu krunu. Dva zagrebačka kluba dobro su surađivala godinama, bio je posudbi, transfera, uglavnom sve je štimalo na najbolji mogući način. Negdje se provlačila priča da u budućnosti više neće biti tako, da bi odnosi od izrazito toplih mogli postati bitno hladniji. Međutim, na osnovi onoga što smo čuli od šefa Lokosa Božidara Šikića nakon jučerašnjeg sastanka s Markom Marićem, očito se radilo o krivim procjenama…

Nakon tog uvoda, idu izjave direktora Lokomotive, Božidara Šikića:

Sastanak je bio super, ugodan i koristan. Nismo doduše ništa konkretno dogovorili, ali o svim temama o kojima smo razgovarali imamo isto razmišljanje. Dogovor je da se opet nađemo za sedam dana, da dodatno razmislimo o svemu o čemu smo razgovarali.

Ipak, spominjala su se i konkretna imena, inzistira Olivari:

Jedna od tema bila je naravno daljnja suradnja. Teme su bili i Nikola Čavlina, Lukas Kačavenda, Marin Šotiček… Krivak u ovom trenutku nije bio tema. Ali naravno, suradnja bi bila obostrana, mi bismo također željeli nekoga iz Dinama. Sada ne bih naravno govorio o imenima, nema smisla, jer smo, kako sam vam rekao, dogovorili idući sastanak za sedam dana. Imam neke ideje, ali bolje da ih sad ne komuniciram.

Na koncu smo dobili zaključak o gentlemanskim dogovorima i neizbježnom – interesu hrvatskog nogometa:

Kad se radi o Kačavendi, treba vidjeti na koji način ćemo riješiti tu priču. Njemu sad izlazi posudba u Dinamu, pa moramo vidjeti kako ćemo dalje. Morat ćemo možda zajednički u neki rizik, Kačavenda je još uvijek naš igrač. Čavlina je također igrač Lokomotive, ali imamo gentlemanski dogovor s Dinamom, sve ćemo se dogovoriti. Ako Dinamo ima interes za njega, kod nas neće biti nikakvih problema. Kad se radi o Šotičeku, također trebamo vidjeti, jer Lokomotiva ima i drugih ponuda. Moramo vidjeti interes oba zagrebačka kluba, Dinama, Lokomotive i hrvatskog nogometa u krajnjoj liniji.

Sretan hrvatski nogomet svima koji slave!

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno