Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 14.0℃ | jugo 2.0 m/s
20. travnja 2024. 21:47
Photo: Colin Davis / Unsplash   

Što je važno u Sakomanovom otkriću o policajcima koji časte kokainom

PODIJELI

Aferica koja je nastala nakon što je profesor Slavko Sakoman za N1 televiziju jučer iznio saznanja oko policijske intervencije zadnjeg dana prošle godine u Zagrebu, kada su, tvrdi ugledni psihijatar – policajci koji su došli na intervenciju ostali s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili kokain te zajedno s prisutnima konzumirali drogu – ima sve elemente da bude važna tema u medijima nekoliko dana a onda da nestane u zaborav.

I bave se mediji uglavnom pričom oko toga je li i o čemu profesor Sakoman pričao sa sucem Mrčelom, bave se njegovom komunikacijom s “poznatim dužnosnikom“, čiji je sin, navodno prisustvovao cijelom događaju, a propuštaju obratiti pažnju na važne riječi koje je ugledni psihijatar izgovorio ovom prigodom i za što tvrdi da mu je i bio osnovni motiv.

Hrvatska, kaže Slavko Sakoman ima ogroman problem korupcije, kokaina i kocke.

Nismo sigurni treba li elaborirati njegovu tvrdnju i nismo sigurni da bi bilo lako naći sugovornika koji bi njegovu tvrdnju argumentirano pobio.

Možda bi tek Andrej Plenković bio u stanju važno dignuti obrve i reći kako nema vremena baviti se tim podvalama i spomenuti kako smo uveli Euro i ušli u Schengen, ali spomenuli smo argumentirano pobijanje.

Naime, o korupciji se doista dovoljno piše, a da su nam mladi, ali ne samo mladi u ogromnom problemu s kockom, to je jasno svakome tko se kreće u javnim prostorima, iako to i nije baš česta tema naslovnica.

Kladionice i automat klubovi niču već godinama kao gljive poslije kiše, a količina likova koji bulje u prazno razmišljajući o viškom kriketu, etiopijskom sumu i čileanskom hokeju je nevjerojatna.

O kokainu, i njegovoj potrošnji u visokim krugovima, a što je teško ne povezati s korupcijom, još se manje priča, iako i ptice na grani znaju za problem. Oni siromašniji su na jeftinijim sintetičkim drogama uglavnom, i profesor Sakoman to dobro zna.

Znaju zapravo svi, ali nije se uputno baviti tim stvarnim problemima društva.

Jer spomenuo je Slavko Sakoman u svojem razgovoru za N1 još nešto – tvrdi da su mu iz najvišeg vrha prijetili likvidacijom, još tamo prije petnaestak godina, a tvrdi da je u cijeli cirkus upletena i SOA.

Danas je profesor doktor pozvan u DORH dati iskaz. Biti će zanimljivo vidjeti što će se prvo istraživati.

Za policajce koji časte bijelim ne brinemo – dobiju uvjetne otkaze i za teža kaznena djela od toga.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

14.0℃

SE 2.0m/s

55%

1008.7hPA
  Vrijeme oko 20h:
13℃
Ned
13℃
Pon
15℃
Uto
14℃
Sri
9℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno