Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.3℃ | bura 1.7 m/s
25. svibnja 2024. 06:35
Foto HTS  

Split nakon seniorskog ima i osvajača juniorskog Wimbledona

PODIJELI

Nakon Čilića i Ćorića, Splićanin Mili Poljičak treći je hrvatski igrač koji je osvojio neki juniorski Grand slam. I prvi koji je to napravio u Wimbledonu, ipak na kraju najbitnijem teniskom turniru, ako ćemo pošteno. A do sada na londonskoj zelenoj travi naši tenisači samo bi dolazili do finala, i to u dva navrata, Ivan Ljubičić i Mario Ančić. Poljičak je tako prvi koji je na juniorskom krovu svijeta, i to koji dan prije 18. rođendana, kojeg će u srijedu proslaviti, sad s razlogom više za feštu.

Poljičak do sada nije bio u fokusu šire javnosti, nekako je prolazio ispod radara nacionalnih medija, iako je već osvojio Roland Garros za juniore, ali u konkurenciji parova. Sada je sam uzeo Grand slam i mi mediji se borimo s informacijama o njemu. Dakle, 18-godišnjak koji se nešto sitno okušao i u seniorskom tenisu, trenutno je negdje malo iza 500. mjesta na ATP ljestvici, ali je jasno kako se njegov dolazak u ozbiljan ATP tenis tek očekuje. Uzor mu je, kako je kazao novinarima, Novak Đoković zbog svog stila igre, ali kaže kako mu se uzori znaju i mijenjati. Nemoguće je izbjeći paralele s Goranom Ivaniševićem, a ono gdje ova dvojica nepobitno nalikuju je temperament, nije ni Poljičak dosadan igrač. Hoće li taj temperament uspjeti kontrolirati poput Đokovića, ili će prevladati destrukcija kao u Ivaniševićevu slučaju, pokazat će godine u seniorskom ten isu koje nadolaze.

Split sad ima pobjednika Wimbledona i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji, nije to mala stvar. A pratit ćemo daljnje nastupe Poljička, sad više neće biti anonimus za medije, Grand slam se ipak pamti.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

19.3℃

NE 1.7m/s

52%

1017.2hPA
  Vrijeme oko 5h:
17℃
Ned
19℃
Pon
17℃
Uto
17℃
Sri
17℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno