Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 23:39
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX  

Šok i vjeverica: Europski istražitelji u Varaždinu istražuju malverzacije oko javne nabave

PODIJELI

Nova akcija Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) i policije u tijeku je na području Varaždina, a prve detalje je već objavio MUP u službenom priopćenju na svojim stranicama.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko-srijemske i istarske).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja“, piše u priopćenju.

Pokušali smo doznati više detalja od kolege urednika s jednog varaždinskog portala, on nam je neslužbeno spomenuo da se priča o jednom lokalnom HDZ-ovcu koji je sudjelovao u nabavi pročistača otpadnih voda.

Naravno da smo bili iznenađeni, uopće tako nešto nismo očekivali, ali kako je varaždinski.hr objavio, doista se neslužbeno doznaje da su dva od tri osumnjičena u akciji Ureda europskog javnog tužitelja i policije bivši gradski vijećnik i direktor GK Grupe Robert Gotić (HDZ) i bivši gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka i bivši direktor Varkoma Željko Bunić.

Doista nikad ne bismo tako nešto očekivali, ali tu smo da prenesemo vijest.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno