Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:31
hajduk.hr  

Šest zanimljivosti nakon Hajdukovog prolaska Vitorije

PODIJELI

Pod broj jedan, portugalski mediji u prosjeku nisu ništa bolji od hrvatskih, dapače. Krajnja tendencioznost, očigledna potreba populističkim tezama i temama kako bi se diglo broj klikova i share na televizijama, neprovjeravanje činjenica i na kraju ignorancija kad se razbijaju vozila. Sve u svemu, pokazatelj i onim najzadrtijim crvolozima da stanje nije bolje ni drugdje. Kriza je novinarstva i medija, nigdje nije dobro, zarada ide Googleu i Facebooku, a oni ne plaćaju novinare, pa dolazimo do onog pitanja, a tko će uopće raditi da bi svi drugi mogli copy/paste.

hajduk.hr


Pod broj dva, portugalski političari su isto populističko sranje kao i većina hrvatskih. Gradonačelnik Guimaraesa Domingos Braganca populistički je naricao nad sudbinom svog grada, tražio svemirsku policiju u pojačanje, davao izjavu svima koji su ga htjeli ili morati slušati, pomislio bi čovjek to neke mimoze na sjeveru Portugala. Onda se nakon kaosa na stadionu, gdje su bacane stolice i mobiteli na igrače Hajduka, nešto neviđeno u europskim natjecanjima, Bragance niti za lijeka, ništa ne nariče kad su njegovi birači neciviliziraniji od Balkanaca. No, Trafika je poslala upit tražeći njegov službeni komentar kasno sinoć, dat ćemo čovjeku 24 sata, nije lako biti političar, dajmo mu vremena, a onda ćemo izvijestiti što je kazao. Ili nije.

Pod broj tri, kada dio torcidaša ide raditi belaja, a išli su, očigledno, s No Name Boysima, malo u patrolu po Guimaraesu, onda mogu nastradati i vozila drugih navijača Hajduka koji dođu na takva gostovanja. I tu sad moramo napraviti nešto što s razlogom rijetko radimo – pohvaliti domaću policiju. Jer bar u tom segmentu oduvijek rade jako dobro, ako je vozilo došlo organiziranom navijačkom kolonom, parking na kojem je za vrijeme utakmice uvijek je dobro osiguran. Za poslije je svašta moguće, ali dok je na parkingu, obično problema nema. Čini se kako je to portugalskoj policiji ili prevelik problem ilio nisu imali ništa protiv toga da se malo otuče hrvatska vozila.

hajduk.hr


Pod četiri, loši suci nisu samo hrvatska realnost, nažalost, Hajduk je u dva susreta imao loše suđenje. Pri čemu je sinoć glavni sudac jednostavno loš, s čudnim procjenama faulova, lošim kontrolom susreta te slabim kretanjem po terenu. A njegov linijski kolega bliže kamerama je čak direktno pomagao domaćinima, u nekoliko je situacija mahao kao lud kontrafaul iako ga nije bilo ni blizu, pitanje je jesu li bili neki ofsajdi gostiju koje je označio, a Hajduka je direktno oštetio kad je glavnom sucu rekao da Tiagu za udaranje Sahitija da žuti karton. A u onoj situaciji su samo dvije mogućnosti bile – ili nisi vidio ništa, pa ne možeš dati nikakav karton, ili si vidio što je napravio pa mora dobiti izravni crveni, a naknadno bar tri utakmice zabrane u europskim natjecanjima. Tu se da zamjetiti još jedna stvar kad je glavni sudac u pitanju. Svi su se navikli na VAR i mnogo manje gledaju zbivanja na terenu. A onda kad Čeferinovi trabanti odluče da ga nema u ovim pretkolima nastaje problem. Loši suci bez VAR-a, što može poći u krivo?

hajduk.hr

Pod pet, Igor Ćurković Ćurka je zakon, njegov stil komentiranja utakmice je sjajan, nenametljiv, a opet jako zanimljiv. Iako je na HDTV zvuk kasnio pola sekunde do sekundu i pol (molim vas popravite to u budućnosti) ipak se isplatilo gledati. Ako ništa zbog onog na kraju: “Karlogan radi najpametniju stvar i nosi Livaju iz tog kaosa, a Krovinović mirno gleda pored klupe, pije vodu i veseli se što je Hajduk prošao“. Samo se još jednom moramo nadati, da će s Velom odraditi jedan zajednički prijenos Hajduka. Nije da se može ikada ponoviti tandem Vela – Čeči Bogdan, ali ne sumnjam da bi i ovo bilo zanimljivo.

Pod šest, sad slijedi Villareal. Samo se mogu veseliti pretplati, pa ću moći do ulaznice relativno lako, ono grebanje za Dnipro otprije par godina će biti piknik u odnosu na ono što nam slijedi u sljedećih desetak dana. Da, desetak, jer neće karte biti moguće kupiti danima prije dvoboja. Deset tisuća pretplatnika će zasigurno imati koji dan pravo prvokupa, pa da se spremimo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno