Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:37
Napad u Kremenčuku  

Rusi nisu podmirili ratu vanjskog duga, iskaljuju se na civilima u Ukrajini

PODIJELI

Dan u Ukrajini obilježio je raketni napad na trgovački centar u Kremenčuku, mjestu otprilike na pola puta između Dnipropetrovska i Kijeva. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je kako se u trenutku napada u centru nalazilo preko tisuću ljudi, a tek će se nakndno znati koliko je izgubilo živote u ovom suludom raketiranju. Izjave očevidaca su zastrašujuće, jer izgleda da je vatra nakon pogotka rakete ili čak i više njih zahvatila izolaciju i konstrukciju centra te je nastao oganj koji se ubrzano širio.

Nastavlja se time sad već višednevno raketiranje uglavnom civilnih ciljeva po Ukrajini. U prošlosti je to obično bio znak za jedan od dva scenarija. Ili Rusi sami spremaju ozbiljniji napad na jednom od bojišta ili smatraju kako Ukrajinci pripremaju kakvu ofenzivu. U takvim situacijama Rusi su se znali opredjeliti za raketiranje ukrajinskih gradova kako bi se pojačao teror koji stanovništvo osjeća.

U međuvremenu, prvi put još od vremena kad je Lenjin bio živ, Rusija i/ili Sovjetski Savez nisu bili u stanju podmiriti ratu vanjskog duga. Iz Moskve navode kako imaju sredstava ali ih ne mogu iskoristiti zbog međunarodnih sankcija. Dolazi tako do apsurda da je ruska valuta jaka, ali da to ništa ne znači jer joj je vrijednost na međunarodnom tržištu valuta praktički nula. Bit će zanimljivo pratiti kako će se dalje razvijati stvar s (ne)plaćanjima dugovanja.

PODIJELI

Vezane vijesti

Odgovori

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno