Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.3℃ | bura 1.7 m/s
25. svibnja 2024. 06:42
Foto: Davor Pongracic / CROPIX  

Raspad u ZTC-u, još jedan radnik s kanadera dao otkaz

PODIJELI

Agonija sa stanjem u ZTC-u, koji bi trebao remontirati protupožarnu eskadrilu, produbljuje se iz dana u dan. Jutros smo u Izjavi dana pojasnili kako su dvojica tehničara napustila ovo poduzeće, a taj je broj narastao u međuvremenu. Kako? Još je jedan tehničar, ovaj put limar na kanaderima, odlučio napustiti ZTC.

I tu informaciju donosi Nova Tv, čija novinarka Ivana Pezo Moskaljov temeljito prati stanje s protupožarnom eskadrilom. Prema njihovim informacijama, i ovaj se radnik razdužio. Odjahao u suton, reklo bi se. No, ova informacija otvara nova pitanja. Prije svega, može li ZTC uopće funkcionirati normalno? Hoće li još radnika nezadovoljnih upravom i stanjem napustiti poduzeće? Hoće li se i ovo malo kanadera i Air Tractora uspjeti održavati?

A sva ta pitanja, odnosno odgovori na njih, u konačnici odlučuju kakva će biti protupožarna sezona. Koju je jučer vrlo vjerojatno dodatno zakomplicirao Gordan Grlić-Radman, ministar vanjskih poslova. Ovaj političar kiza koga je sad već serija političkih gluposti jučer je crnogorskom izaslanstvu obećao pomoć kod gašenja požara u Boki Kotorskoj, odnosno da će poslati kanader.

Foto TwiterKoliko je do sada poznato, kanader nije otišao, jedan od tri funkcionalna, jer je Grlić-Radman velika obećanja davao bez da pita ikoga u protupožarnom sektoru. Tako da nam sada ostaju dvije mogućnosti, ili trećinu operativnih kanadera poslati Crnogorcima, ili napraviti diplomatski skandal jer ministar vanjskih poslova obećava svašta. Hrvatska politika, bilo bi komično da nije otužno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

19.3℃

NE 1.7m/s

52%

1017.2hPA
  Vrijeme oko 5h:
17℃
Ned
19℃
Pon
17℃
Uto
17℃
Sri
17℃
Čet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno