Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.4℃ | bura 3.1 m/s
29. svibnja 2024. 00:51

Prošetajte danas Kopilicom i Vranjicom, na rubu turizma

PODIJELI

Imamo jednu najavu jako zanimljivog programa što se ovaj vikend događa u Splitu, a danas ima jednu zanimljivu, nazovimo to tako, paraturističku turu. Radi se o međunarodnom susretu Europske koalcije na pravo na stanovanje i pravo na grad, a ovdje lokalno su organizatori Društvo arhitekata Split i udruga Pravo na grad, koji su i članice te koalicije. Temeljna ideja čitave koalicije, pa i ovog eventa, kako bi se reklo, je stanovanje kao ljudsko pravo, a ne neka privilegija.

Od četvrtka ovo događanje traje, ali smo ipak odlučili istaknuti jedan ovaj događaj danas. Radi se o programskoj vođenoj šetnji kroz Vranjic i Kopilicu pod nazivom “Na rubu turizma – zajednice na čekanju”. Tura počinje okupljanjem na autobusnoj stanici Vranjic Meterize u tri sata.

A za pogurati ovu turu odlučili smo se jer naš urednik tupi svakome tko želi čuti kako bi Vranjic bio najljepše mjesto na Jadranu da nema Sjeverne luke i devastirane obale Sv. Kaja preko puta. Arhitektonski prelijepo, od čovjeka okolinom umlaćeno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

19.4℃

NE 3.1m/s

61%

1014.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
19℃
Čet
19℃
Pet
20℃
Sub
18℃
Ned
20℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno