Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.1℃ | bura 0.7 m/s
7. lipnja 2023. 03:39
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Procjena policije na Drosini koja nema smisla

PODIJELI

NK Istra 1961 je na svojim stranicama prije nekoliko dana objavio kako će na nedjeljnoj utakmici Istra 1961 – Hajduk s obilježjima gostujućeg kluba biti moguće ući isključivo na gostujuću, južnu tribinu.

Za Slobodnu Dalmaciju su iz kluba prokomentirali tu odluku pravdajući je sigurnosnom procjenom policije koju su oni dužni poštovati.

Na stranu sad svaka priča o odgovornosti, vječnom prebacivanju loptice između organizatora i policije, gdje je uvijek gotovo pa nemoguće otkriti je li prije bila kokoš ili jaje, ovdje je problem jednostavno elementarne logike.

Naime, svakome tko iole prati odnose u hrvatskom nogometu, a posebno odnose u navijačkom svijetu je jasno da je ovo jedna od rijetkih utakmica koje nose sasvim mali rizik od bilo kakvih nereda, ako zbog ničeg drugog, onda iz tradicionalno vrlo tolerantnih odnosa najvatrenijih navijača Hajduka i Istre.

Bio sam u Puli sigurno dvadesetak puta i ne sjećam se niti jednog incidenta, a na zapadnoj i istočnoj tribini uvijek je bio popriličan broj navijača Hajduka s obilježjima.

Što se krije iza ove odluke zapravo je teško pretpostaviti, ali činjenica je da se zapravo radi o potpuno bespotrebnom dizanju tenzija i kompliciranju stvari i to od onih od kojih se to baš nikako ne očekuje.

Sve što se iz ove odluke može roditi je nepotrebna tenzija kada netko nesvjestan odluke dođe u nekoj majici Hajduka i krene ući na zapad ili istok Drosine. I baš ništa drugo.

Da nije tužno, bilo bi smiješno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.1℃

NE 0.7m/s

82%

1015.8hPA
  Vrijeme oko 5h:
18℃
Čet
20℃
Pet
20℃
Sub
18℃
Ned
19℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno