Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 1.9 m/s
19. lipnja 2024. 10:21

Potresi u Maksimiru – (ne) radujte se narodi

PODIJELI

Nekako smo stvarno namjeravali samo periodično obnavljati zalihe kokica i pustiti da stvari idu svojim tokom, ali primijetili smo kako se na društvenim mrežama, a posebno po moru hajdučkih navijačkih stranica proširio virus radosti koji objavljuje kraj Dinama, propast Mordora i sve u tom stilu.

I da, doista se Hajdukovi navijači imaju čemu radovati, kriminalna organizacija se razotkriva do kože, više nitko nema što reći na sve one naše argumente koje već desetljećima ponavljamo, jer potvrdili su ih sami akteri iz prve ruke.

Međutim, radovanje tome da će nakon što se ovo sve skupa okonča stvari doći na svoje mjesto i da će pravda biti zadovoljena, a Dinamo kažnjen za sve marifetluke koje je radio, to je ravno vjerovanju da će za mjesec dana sve vlade svijeta odlučiti kako više neće ratovati, nego će se sporovi između država rješavati tako da se pošalje po dvadeset saborskih zastupnika da se pomlate s ovima drugima, tako da nevin svijet ne gine.

Krajnje naivno, dakle.

Tko god da pobijedi u cijeloj ovoj priči, Hajdukovim navijačima i onima koji žele pošteni nogomet je u načelu sasvim svejedno.

Dinamo će i dalje ostati neprikosnoveni vladar hrvatskog nogometa, stečene pozicije moći neće pustiti iz ruku ma tko da dođe na čelo kluba, a za prošlost se neće ispričati nitko. Niti će itko retroaktivno provesti jedino što bi bilo ispravno – a to je poslati Dinamo u najniži rang natjecanja.

Iz perspektive Hajdukovog navijača koji samo želi da Hajduk bude prvi i ispred Dinama, zapravo bi najbolje bilo da status quo u Mordoru traje što duže, pa čak i da međugorski bjegunac ostane na daljinskom upravljaču što duže, jer taj nered će se neminovno prelijevati i na teren, što Hajdukovim ambicijama kratkoročno odgovara.

Iz perspektive normalnog građanina, koji želi da se stvari u njegovoj zemlji odvijaju onako kako bi trebale, bilo bi jedino ispravno da se u Dinamu odradi lustracija, da se sve ljude koji su surađivali s kriminalcima odstrani, da se statut kluba unormali, i da se provedu demokratski izbori u Dinamu.

Ja sam uvjeren da se to neće dogoditi, jer bez obzira na to što mi kao njihovi rivali mislili o njima, zločesti plavi dečki sa sjevera su milijarde puta pošteniji i normalniji od bilo kojeg političara ili moćnika, koji će u konačnici odlučivati što će biti s Dinamom.

A na koncu će, kao i do sada, o tome odlučivati baš politika.

Koja je do sada na razne načine koristila Dinamo za svoje potrebe. Sad, kad im je postalo oportuno, miču se od te priče, ali i dalje je Dinamo prevažan u njihovim glavama da bi tek tako pustili da stvari idu onako kako bi narod želio. A i to s narodom je upitno, narod uglavnom ima naviku klanjati se lažnim idolima, tako da bi možda bolje bilo napisati – sigurno neće pustiti da ide onako kako bi članovi željeli.

Ne možemo dopustiti još jedan Hajduk, majkumu, to je samo onom nesposobnom Kerumu moglo proć ispod radara...

Dakle, ili će pobijediti jedna od dvije struje koje su trenutno u sukobu, ako su uopće u pravom sukobu, ja još uvijek ne isključujem ni takvu mogućnost, jer vidjeli smo mi i većih pomirenja kad je velika lova u pitanju, ili će moćnici odabrati neku neukaljanu facu s pedigreom, da preuzme Dinamo i umiri mase.

Javna je tajna da određeni emisari tih visokih struktura, iz politike, ali i iz establišmenta koji uz podršku politike drma državom već neko vrijeme obigravaju oko Zvonimira Bobana i nagovaraju ga da preuzme Dinamo.

To je vrlo realna mogućnost, zov voljenog kluba i duda varalica koju će mu ta ekipa prodati u vidu priče o čišćenju nogometa bi mogao biti prevelik izazov za legendu Dinama i hrvatske reprezentacije, ali svi oni koji očekuju da bi se Zvone Boban ili bilo tko drugi na čelu Dinama ponašao na način da našteti Dinamu tako da se odrekne iti jedne jedine privilegije koju trenutno taj klub uživa u sustavu hrvatskog nogometa – taj je još naivniji od onih iz trećeg pasusa ovog članka.

Hajdukovi navijači, a posebno ljudi koji vode Hajduka se moraju baviti isključivo Hajdukom i borbom prema savezu, kako bi se stvari promijenile.

Ovo je njihov savez, ovo je njihova država, neće niti prstom pomaknuti za pravdu ako to imalo inkomodira njihovu poziciju, zapamtite to. Pomaknuti će ga samo ako ih mi natjeramo, pa makar im i prst trebali slomiti pritom.

A hoće li Dinamo voditi Mamić, Antolić, Boban, Šimić ili neki Tomaševićev ćato – sasvim je svejedno.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 1.9m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno