Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:43
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX  

Potcjenjeni trener srušio Zvezdu u Pioniru

PODIJELI

Zadar je sinoć pobjedio Crvenu Zvezdu u Beogradu i to je možda najveće iznenađenje dosadašnje ABA lige. U kojoj je Zadar do sada u Pioniru slavio samo dva puta, 2007. i 2010. godine, kada je trener bio Danijel Jusup. Koji je i sinoć vodio svoje trupe u pobjedu.

I zanimljiva je ta priča baš iz perspektive Jusupa, možda i najpotcjenjenijeg hrvatskog košarkaškog trenera. Što je dokaz koliko vam u trenerskoj karijeri igra i kakvog menadžera imate, kao i pokazatelj zašto je hrvatska košarka tu gdje jeste, negdje u mulju dna. Jusup je kroz karijeru najviše vodio Zadar, a dosta dugo je trenirao i Zagreb u onim godinama kad je taj tim nešto značio na domaćoj sceni. No, nema nekog veliko stranog kluba u biografiji, Wloclawek, Bonn, Široki i Lokomotiv Rostov to zasigurno nisu.

A Jusupu nitko ne može oteti znanje. Pa samo sinoć njegov je tim uvalio Zvezdi 98 poena, toliko bi i najbolji euroligaši teško u Pioniru poentirali. No, kad se zbroji, u svojoj tridesetogodišnjoj trenerskoj karijeri Jusup ima osvojenu jednu ABA ligu, jednu bosansku ligu i tri hrvatska kupa. Čak ni domaću titulu nije uzeo, tri puta je zapinjao na posljednjoj stepenici, u nekim slučajevima je tu igrala i logistika protivničkih klubova.

Zadrov trener ima još desetak godina karijere zasigurno, još može zapisati i veće uspjehe u svoj CV. No, činjenica je da nikad nije valoriziran u domaćoj košarkci kako je to vjerojatno zaslužio. A trener je koji je znao stvarati igrače i ganjati rezultat istovremeno, što je nešto što definitivno nedostaje domaćoj košarci. Znao je i izvlačiti iz igrača najbolje, primjer za to ove sezone je Božić, koji ima nadrealne brojke igrajući za Zadar, čovjek zabija preko 30 poena u prosjeku. No, sve to nije dovoljno da Jusup zauzme neko bitnije mjesto u domaćoj košarci, a kamoli inozemnoj.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno