Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 10.3℃ | bura 3.6 m/s
7. prosinca 2023. 11:56
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX  

Policija upala u stanove bivšeg šefa obavještajaca i policajca – sumnja se na odavanje povjerljivih informacija

PODIJELI

Kako je javio Telegram, sinoć je započela velika akcija policije i USKOK-a u Zagrebu, a moguće i na još nekim lokacijama u Hrvatskoj.

Najmanje tri osobe, među kojima su visokorangirani službenik za analitiku Ravnateljstva policije i bivši službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije (POA) obuhvaćene su akcijom kojom ih se, prema neslužbenim informacijama, tereti za odavanje tajnih podataka.

Policija je, po navodima Telegrama u koordinaciji s Uskokom upala u domove bivšeg šefa Protuobavještajne agencije, Marija F., te policijskog službenika iz Ravnateljstava policije Damira O. Njih se, kako doznaje Telegram, sumnjiči za odavanje povjerljivih informacija.

Odavali su ih, kako se neslužbeno doznaje, dvojici privatnih poduzetnika od kojih je jedan privatni istražitelj. USKOK i MUP se još uvijek nisu službeno oglasili, ali se prva privođenja očekuju tijekom jutra, javlja Index.

Jutarnji list javlja da je uhićen Damir Osterman (48), informatički stručnjak i voditelj projekata jačanja i integracije baza podataka unutar sustava policije.

Kao čelnom “adminu” čitave policije, Ostermanu je bio omogućen pristup cjelokupnoj državnoj bazi podataka osoba nad kojima se provode ili su se provodile dokazne radnje, kao i pristup arhivama kriminalističkih evidencija, pristup tekućim tajnim operacijama i slično.

Osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, Ostermana se navodno tereti da je, djelujući kao sukreator postupaka nabave za opremanje policije informatičkom opremom, u zamjenu za mito, namjestio taj natječaj kako bi na njemu pobijedila tvrtka Siniše Patačka, predsjednika Udruge privatnih detektiva Hrvatske, piše Jutarnji list.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

10.3℃

NE 3.6m/s

39%

1017.0hPA
  Vrijeme oko 13h:
13℃
Pet
11℃
Sub
12℃
Ned
10℃
Pon
11℃
Uto
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno