Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:28
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX  

Plenković sukob s Milanovićem oko MORH-a diže na novi nivo

PODIJELI

Mediji najavljuju kako u novim promjena Zakona o obrani i Zakona o oružanim snagama Vlada Andreja Plenkovića ide s radikalnim promjenama kojima bi se predsjedniku države, a u ovom trenutku to se igrom slučaja radi o Zoranu Milanoviću, uzele sve ovlasti kad je vojska u pitanju. Time bi se sukob predsjednika i premijera oko MORH-a i notornog Marija Banožića dignuo na jedan skroz novi nivo.

Ne treba sumnjati da će Zoran Milanović u prvoj prilici dati svoj komentar na ovakve nakane HDZ-a, dapače, gotovo pa sigurna oklada je da će dio toga sutra biti u našoj izjavi dana. Čak bi se mogli kladiti i da će biti iznimno oštar, jer ovakav potez nije išao povlačiti nitko do sada, čak i SDP-ove vlade u kohabitaciji s HDZ-ovom predsjednicom nisu dirale ove ovlasti. Dapače, moći će se Plenkoviću prigovoriti čak i da uništava ostavštinu Franje Tuđmana, koliko god se kleo u nju kod svakih izbora. Jer Tuđmanova je ostavština ustavni utjecaj predsjednika države na Oružane snage.

Odavno je već postalo redikulozno koliko daleko je Plenković spreman braniti Marija Banožića, lošeg đaka vinkovačkih škola za kojeg gotovo pa vlada koncenzus da je najlošiji ministar obrane u posljednjih 20 godina. To će čak i brojni HDZ-ovci u privatnim razgovorima tvrditi, tako da je sve više pitanje ima li Plenković i neke skrivene razloge zašto brani Banožića. Ako je stvarno to samo zato što ga Milanović napada, onda bi ispadalo da premijer stvarno ne podnosi do bola predsjednika i moglo bi se govoriti o nekakvim kompleksima zbog kojih ispašta država.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno