Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | jugo 11.0 m/s
22. rujna 2023. 16:48
Foto Hajduk.hr  

Pet zanimljivosti s Hajdukove pripremne utakmice

PODIJELI

Generalno ne volim pripremne utakmice, odnosno prijateljske, ne stvaraju niti gledateljski intenzitet. No ipak, ponekad dobro posluže za vidjeti neke generalne stvari. Pa evo nekoliko njih koje su se jučer dale zamjetiti.

Prvo je da ćemo i u nastavku sezone gledati onu gradnju igre u kojoj jedan bek postaje half, dok drugi ide visoko. Uglavnom je taj ostajući bek bio Melnjak sinoć. Ispočetka je to jako dobro funkcioniralo, ali čim je pala snaga, što zbog početka priprema, što zbog problema s transportom, Francuzi nisu dopuštali lagani izlazak. Obzirom da se francuska liga nastavlja za tjedan dana i da je Auxerre u potpuno drugom stadiju priprema, ovo nije za zabrinuti se.

Drugo je očigledna nakana da Pukstas igra bitnu ulogu na proljeće. I to je za pohvalu, momak ima taj mentalitet fajtera koji u vas uliju u američkom sportskom sustavu. A ima i znanje. Ono što će gledatelji, koji se ionako kunu u tiće, morati istrpiti je da nekad ipak napravi nešto juniorsko, što on i jeste. To je sazrijevanje, tako to ide i moraš to odraditi.

Treća stvar je zapravo zanimljivost da Ćubelić na pripremama glumi Livaju. Kako ni Livaja nije klasični centarfor, Karoglan je tu ulogu u priprema odlučio dati klasičnom veznjaku. Ćubelić se dobro snalazi na toj poziciji, ima osjećaj za prostor, a dojam je da su s njime i prekidi ipak opasniji. Treba vidjeti hoće li ovo biti njegova uloga i kad počnu ozbiljne utakmice.

Četvrto je očigledna dozvola Sahitiju da ulazi u driblinge i tako pokušava stvoriti višak. Balans ekipe se pokušava stvoriti s ona tri igrača iz gradnje napada te sa zadnjim veznim, koji su uvijek iza lopte, pa ako Sahiti i ne uspije u driblingu, prijetnja kontrom je ipak manja.

Peta stvar za primijetiti je Chidozie Awaziem. Koji 95 posto vremena igra tako da se vidi da je zalutao u HZNL, da je njegov domet mnogo veći. Ali u obje pripremne je imao po veliku pogrešku. Ruka koja ide na loptu u kaznenom u prvoj i jedno jeftino dodavanje lopte protivnicima sinoć. No, s time se mora živjeti. Da ne radi tu jednu pogrešku po utakmici ne bi igrao u Hajduku nego minimalno Totenhamu ili tako nečem.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

25.8℃

SE 11.0m/s

74%

1010.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
20℃
Ned
21℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno