Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 33.3℃ | lebić 2.2 m/s
19. srpnja 2024. 19:19
Foto: MFK  

Otvoren Mediteranski festival knjige

PODIJELI

Počeo je Mediteranski festival knjige, najveći takav izdavački događaj u ovim južnim krajevima. Ljubitelji knjiga sad su napokon na svome, mogu malo prošetati Gripama, vidjeti što ima nova, što je na popust, jer uvijek ima takvih stvari na festivalima. Ali ne samo to, nego i posjetiti jedan od brojnih panela koji se održavaju.

Prvog dana za istaknuti svakako je panel o 500 godina Marulićeve Judite. Bila je ova obljetnica lani zapravo, ali sjećate se, pandemija i to. Nije se moglo napraviti kako treba pa su organizatori festivala i ove godine posvetiti malo vremena tome. A dojma smo da se o Maruliću nekako premalo govori. Lagano sami zatiremo taj jezik tog doba, sve se nekako pod utjecajem masmedija standardizira. Bježi se od nasljeđa jer to nije cool. Zato su ovakvi događaji bitni. Da bar u nekom malom odsječku vremena podsjeti na Marula. I njegovu Juditu.

Uglavnom, svi vi koji volite knjige do nedjelje pohodite na Gripe, bit će zanimljivo. Ne morate niti ljubimce ostavljati doma, pet friendly je događanje. A i za djecu se organiziraju radionice, tako da se može i najmlađe članove obitelji dovesti. Pogledajte program i odite. Ulaz je besplatan. I ne, nismo plaćeni za reklamu, samo smatramo da knjige obogaćuju živote i da čitanjem postajemo bar donekle bolje društvo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

33.3℃

SW 2.2m/s

51%

1010.0hPA
  Vrijeme oko 20h:
31℃
Sub
31℃
Ned
29℃
Pon
28℃
Uto
30℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno