Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 19.2℃ | bura 6.4 m/s
24. rujna 2023. 12:42
Foto: njuskalo.hr  

Navijač NIJE ispalio “zolju” na nogometnoj utakmici

PODIJELI

Nema portala koji nije imao naslov “Na utakmici ispalio zolju” ili nešto slično, pokazujući snimku navodno s niželigaškog dvoboja NK Plitvice. Što je pokazatelj medijske erozije u državi te neograničene količine nevoljkosti provjeravanja. Samo da se zguglalo “zolja”, bilo bi dovoljno. Da se shvati da nitko nikakvu “zolju” nije ispalio.

Ručni bacač M80 Zolja je protutenkovski raketni bacač kalibra 64mm. Bacač je jednokratni, kad se raketa ispali, ostaje samo kutija lansera, u biti beskorisna. I to je ono što je navijač na onom snimku imao, bezopasnu plastiku. Koja se može kupiti na Njuškalu za stotinjak kuna. U koju je stavio nekakav vatromet i ispalio. Što eventualno može biti problematično, ali svakako nije rang protutenkovske rakete. Ponovimo, protutenkovske rakete.

Dakle, čitav dan se piše da je netko ispalio protutenkovsku raketu i stvarno nikome niti jedan tren nije postalo sumnjivo. Ono, “ispalio je nešto što probija 20 cm čelika, ne bi li to bila ipak veća eksplozija”. Ne, zolja ipak donosi više klikova. Sreća da nemamo termonuklearnu bombu u arsenalu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

19.2℃

NE 6.4m/s

55%

1014.3hPA
  Vrijeme oko 14h:
23℃
Pon
29℃
Uto
31℃
Sri
25℃
Čet
24℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno