Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | pulenat 2.5 m/s
16. lipnja 2024. 23:24
Foto: Robert Matić / hajduk.hr  

Mišomora, mišomora dajte

PODIJELI

Za neupućene u sport treba redovito ponavljati određene činjenice; sport se sastoji od pobjeda i poraza, u nekim sportovima i izjednačenih, neodlučenih utakmica, kada ekipe podijele bodove.

Za neupućene u nogomet treba redovito ponavljati kako Hajduk nema najjaču momčad u zemlji, nego samo konkurentnu i otprilike ravnopravnu s ostalim kandidatima za naslov, gdje svaka od četiri momčadi ima svoje prednosti i mane.

Za neupućene u hrvatski nogomet treba redovito ponavljati kako je Hajduk u HNL-u u neravnopravnom položaju, ali onima kojima to treba pojašnjavati ja ionako ne želim ništa pisati, neka se zabavljaju na drugim mjestima, to samo spominjem kao činjenicu.

Idemo o činjenicama – Hajduk je jučer odigrao lošu utakmicu. Ni prva ni zadnja takva, biti će ih još na milijune u Hajdukovoj vječnosti, i protiv lošijih momčadi od ove jučerašnje Rijeke.

To što je većina Hajdukovih navijača, ponesena medijskim napisima (za koje konstantno pišem kako su takvi zato da stvore što veći balon koji će to jače prasnut kad se probije) očekivala kako će Hajduk rasturit Rijeku i prespavati na prvom mjestu, to je samo problem neinformiranih i zanesenih koji nisu u stanju realno sagledati situaciju.

Da se razumijemo, i ja sam se nadao da će Hajduk pobijediti, jer u utakmici dvije više-manje ravnopravne momčadi imam na to potpuno pravo kao navijač.

Ono što nemam pravo je pljuvati po svemu oko sebe nakon što se moja nadanja ne ispune.

Ajmo još malo činjenica. Hajduk je pod novim trenerom odigrao 11 utakmica u prvenstvu i jednu u kupu. U prvenstvu je pobijedio u osam utakmica, dvije odigrao neriješeno, a jednu izgubio. Od tih jedanaest utakmica četiri su bile ono što nazivamo – derbiji. Score – dvije pobjede, neriješeno i poraz. U kupu je pobijedio tu jednu.

Nemojmo zanemariti činjenicu da je onaj jedan neriješeni susret završio nedosuđenim penalom u zadnjim sekundama utakmice. ŠBB KBB, ali nemojmo to smetnuti s uma, molim vas.

Jedna mala obavijest za one koji žele znati više – ukoliko Hajduk u sljedećih dvanaest utakmica ponovi ove rezultate, a posebno ako ga ne zakinu za još koji bod kao u gorespomenutom slučaju – ja vam, dame i gospodo, jamčim da će Hajduk biti prvak.

E sad, je li to realno da se dogodi? I jest i nije.

Ovisi o puno faktora, a najviše o igračima Hajduka i njihovom treneru. Jučer sam vidio momčad koja po prvi put u dugo vremena ne gine na terenu jedan za drugog, vidio sam momčad koja je razlomljena, vidio sam nekoliko igrača koji su na terenu izgledali nezainteresirano.

A to je jedino nedopustivo u Hajduku. Tj, može se dogoditi u jednoj utakmici iz milijun razloga, neke stvari mogu samo izgledati tako kako ih ja doživljavam, možda je stvar samo u nemoći ili pogreškama, ali stvar je toga da se to može i mora ispraviti.

Ono što mi je jedino simpatično u svemu ovome su društvene mreže. Izmigoljile pantagane iz rupa i digle graju.

Moram priznat da su mi čak malo i falili. Ali samo zato jer nam je ostala ogromna zaliha mišomora.

Хайдук живе вічно, а ти, поки ми не зловимо тебe!

PODIJELI

Vezane vijesti

Odgovori

Search

Follow Us

Split

25.8℃

W 2.5m/s

48%

1011.2hPA
  Vrijeme oko 23h:
23℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
23℃
Čet
25℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno