Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 17.2℃ | bura 6.5 m/s
26. svibnja 2024. 16:23
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX  

Milanović: Tolušić je bečki dječak svilenog glasa za Banožića

PODIJELI

“Ovo se nije trebalo dogoditi i odgovoran je onaj koji time upravlja. Za ovo nema opravdanja”, rekao je predsjednik Zoran Milanović nakon što je obišao požarište u Raslini, uključujući i izgorjele objekte.
Dotaknuo se onda Milanović jedne od najbitnijih stvari:
“Znate li koliko plaćaju ove dečke ovdje? Ajde vi ovdje izgorite za 5000 kuna. U Vladi više razmišljaju kako će oštetiti državu. Oni trebaju platiti više dragovoljcima”. I to je zapravo srž, ove godine uz očajno stanje zračne flote protupožarne snage pate i od nedostatka radne snage. Jer nitko više nije lud raditi za 5.000 kuna posao koji uključuje glavu u torbi i nenormalne radne uvjete.


A onda se, krajnje očekivano, dohvatio i ministra obrane Marija Banožića, koji je ovih dana najviše u rodnim Vinkovcima.
“Vojska se time ne bi trebala baviti, u normalnim okolnostima vojska ne bi trebala dolaziti na požarišta. No, oni koji su odgovorni…njima se fućka”, rekao je Milanović. Kako bi se izbjegla mogućnost da se krivo razumjelo ili da se radi o nekom drugom, predsjednik je sve pojasnio na dodatnom pitanju, onom o mogućem oduzimanju njegovih ovlasti u vojsci putem zakona. I to nakon što je pojasnio da je Plenkoviću želja da stranka preuzme i vojsku.

“Ne može mi ovlasti uzimati netko tko je sitni, korumpirani prevarant, kojem je mjesto u Remetincu. Čovjek je uhvaćen u krađi. Imam puno više empatije za Tolušića, frajer na kraju ipak proizvodi neko vino. Te EU fondove treba izvlačiti pod svaku cijenu, to je naš novac. Daju ti taj novac, strogi su kriteriji, onda ti još pošalju tužitelje iz Bruxellesa. OK, super, živjela EU. No dobro, ono što je kažnjivo, treba kazniti. Ali u odnosu na Banožića, Tolušić je bečki dječak svilenog glasa. Banožić je radio direktnu štetu državi. Što se čeka, jeste li ispitali čovjeka? Što je s Banetom? S osobom koja uživa potpunu podršku Plenkovića na razaranju sustava”.

Predsjednik nije razočarao, očekivao se ovakav verbalni istup nakon curenja podataka o novom Zakonu o obrani.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

17.2℃

NE 6.5m/s

77%

1017.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
23℃
Pon
24℃
Uto
24℃
Sri
20℃
Čet
21℃
Pet
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno