Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.8℃ | jugo 11.0 m/s
22. rujna 2023. 16:50
Foto: Duje Klaric / CROPIX  

MARENDA Blagost dvanaestog miseca prema neudanim ženama

PODIJELI

Trenutačno odbrojavam dane do kraja izolacije. Da, i mene je posjetila gospoja korona i ovaj tekst pišem okružena maramicama i zamotana u jorgan. Neka kombinacija Broja Jedan i Bridget Jones. U lockdownu san brojila dan bez cigareta i evo, sad mi to radi aplikacija jer više ne znan koliko ih je.

No, hvalu na stranu, vratimo se nabrajanju. Imam jednu kolegicu koja odbrojava dane do proljeća i ajde, to poštujem, iako možda nema toliko smisla jer eto, ove godine mogli bi imati to proljeće u decembru. I neću dalje da se šjor iz Utrechta ne bi pobunio.

Oni najbrojniji i najuporniji odbrojavaju dane do Božića. Sad je njihova sezona, doba godine kad se ne kupuje ništa što nema na sebi crveno, zeleno i zvonce. I znam da su na mrežama od njih još glasniji oni koji ih ismijavaju, ja neću biti ta, neka svak radi što voli u svoja četiri zida i slobodno ode ubacite još neku politički korektnu floskulu, ali moramo priznati da je fenomen zanimljiv.

Jednom je Đole, i to baš u Splitu na koncertu, di je otpiva skoro cile Devedesete, reka kako je ima dva Božića i dve Nove godine. I ajde ta Nova godina, mislin da je to u manjem intenzitetu jer se ova po Gregorijanskom najnormalnije slavi u Srbiji, pa nas to dovodi do zaključka da je tamo Božić iza Nove godine. A to meni zvuči super. Kod nas se probudiš na Novu godinu, ako imaš plus 35 pere te mamurluk i kosa ti smrdi po duvanu (čak i ako si nepušač), imaš minimum dva kila viška i prezrivo gledaš francusku jer je ona, naravno, kriva za sve, a kod njih imaš sve to, ALI! Imaš i Božić za tjedan dana, jupi huraaa, burp.

Ima jedna anegdota koja kaže kako su dica u školi učila o snažnim i slavnim ženama kroz povijest pa je učiteljica spomenica Mari Kiri, a mala se digla i rekla – učiteljice ne kaže se tako, nego Maraja Keri!

Pustite vi sad kemijske elemente, Poljsku u mom srcu (stvarno moram prestati šjor Utrecht) i razvoj znanosti jer znanost je bila i napisati ovakvu hitčinu koju cila kugla zemaljska zna napamet, čak i hejteri koji se prave da ne znaju.

A ko ne bi volio Božić. Samo da imamo vrimena sve stići. Mene već sad žulja kalendar, a deseti je u misecu, jedanaestom. Triba duboko udahniti i pomalo. Pokloni? Odma ih sad naručite, izradite ili kupite. Kolači? Tri recepta su više nego dosta, puno san i rekla. Linija? Bili ste gici i u sedmom misecu, naručite steznik.

Nemilosrdno društvo i njegova velika očekivanja posebno su ranjivima učinili skupinu neudanih, singl – žena. No i tome je dvanaesti misec doskočija. Tako nas sve misece ranije ljudi pitaju – kaš se udati, kaš se udati, kaš se udati, a u dvanaestom samo – diš za Novu godinu.

PODIJELI

Vezane vijesti

Follow Us

Split

25.8℃

SE 11.0m/s

74%

1010.4hPA
  Vrijeme oko 17h:
27℃
Sub
20℃
Ned
21℃
Pon
25℃
Uto
26℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno