Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 13.3℃ | jugo 5.7 m/s
1. ožujka 2024. 21:36
Foto: Goran Mehkek / CROPIX  

Maksimirski rat: zagrebačka vlast pokrenula borbe

PODIJELI

Iako dobar dio javnosti drži kako je konačni otvoreni sukob Zdravka Mamića i njegovih oponenata krenuo pred kraj Svjetskog prvenstva i da je u pozadini bitka za novce od budućih transfera, istina je malo dublja, reklo bi se. Naime, još su se igrale grupne utakmice kad su emisari dijela suprotstavljene struje otišli u Hercegovinu i Mamiću ponudili izdašan novčani iznos da se konačno i u potpunosti makne od Dinama. Prema našim informacijama, radi se o iznosu od preko deset milijuna eura.

A iako se svakako uzimalo u obzir da će dolaziti novci od transfera ove godine, čini se kako je glavni povod ovakve akcije, nakon koje je Mamiću postalo jasno da ga se definitivno žele riješiti, bio stadion. Prema našim saznanjima iz vrha zagrebačke vlasti dobili su u Dinamu čvrsto obećanje kako se najkasnije početkom 2024. godine kreće s gradnjom novog stadiona ukoliko se Mamića u potpunosti makne iz kluba.

I tu je tehnokratskoj struji HDZ-a koja ima svoje predstavnike unutar Dinamovih struktura počela curiti slina. Kroz desetljeća su pokazali da jednostavno obožavaju velike gradnje, to je posao za njih. Tada nastaje novi savez za micanje Mamića iz Dinama. Naime, stvar je da oponenti gazde iz Hercegovine nisu homogena skupina, ima tu nekoliko kružooka koji su se objedinili ne bi li maknuli Mamića. Neki žele biti glavni u klubu, neki kontrolu nad transferima, a treći žele biti involvirani u posao oko stadiona, gdje će se okvirno okrenuti oko sto milijuna eura u konačnici.

Tako je zagrebački politički vrh, koji je pokazao da je spreman adaptirati svoj stav da je Dinamu potrebna demokratizacija, doveo do žestokih borbi unutar Dinama. Jer, što je očigledno, Mamić nije pristao na dogovor. I namjerava se boriti. Dapače, najavom tiskovne konferencije i riječima kako će govoriti o onome što se malo zna poslao je i upozorenje. Ne samo Krešimiru Antoliću koji se iskristalizirao kao glavni protivnik, nego i spominjanoj tehnokratskoj struji HDZ-a unutar kluba.

Sam vrh te stranke za sada se u ovom obračunu drži po strani, iako bi im bilo drago da se Mamić makne iz javnog prostora na ovaj način. No, ne žele direktno to tako postaviti, jer su svjesni da hercegovački bjegunac ima dovoljno materijala da i njima zagorča život. Ako ništa drugo, može se vratiti na izbore 2007. godine, o kojima navodno ima dosta zanimljivih informacija. Mamić je u međuvremenu krenuo i u operativnu borbu, njegovi ljudi u Zagrebu pripremaju izvanrednu skupštinu kluba na kojoj bi onda smjenili Izvršni odbor i postavili novi, skloniji željama Gazde.

Koliko daleko priča sa stadionom ide pokazuje glasina kako se već zna koje bi dvije tvrtke radile na izgradnji. Sve ovo pokazuje kako će bitka biti žestoka, očigledno su preveliki interesi u igri da bi se bitka završila mirno. Ono što oponente zabrinjava je Mamićev karakter, drže da je takav da će rađe sve za sobom povući u septičku jamu nego se maknuti iz posla, čak i uz obilato obeštećenje. Ukratko, kako je kolega Dvanaesti jučer napisao, treba pripremiti kokice, bit će zanimljivo.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

13.3℃

SE 5.7m/s

76%

1008.8hPA
  Vrijeme oko 22h:
12℃
Sub
11℃
Ned
13℃
Pon
10℃
Uto
11℃
Sri
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno