Search
Close this search box.
Vrijeme by DHMZ:
SPLIT 25.9℃ | bura 2.0 m/s
19. lipnja 2024. 08:17
Kultna 22  

KULTNA 22 Provoditi dane u apstinencijskoj krizi

PODIJELI

Navijači Hajduka vjerojatno su jedini koji znaju kako je ovisnicima o heroinu kad ne mogu naći svoju drogu. Kad se dese ovakva razdoblja iščekivanja važnih vijesti, kad je tišina iz kluba, prosječan navijač je u teškoj apstinencijskoj krizi i dane provodi u znoju i grickanju noktiju.

Srećom, tu su mediji, koji omogućuju ogromnu dozu zabave. Pogotovo kad se iščekuje bijeli dim za trenera Hajduka. Redom su na tu poziciju do sada stavljani: Nenad Bjelica, Ivan Jurić, Ante Šimundža, Goran Tomić, Paoulo Sousa, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst, Gennaro Ivan Gatusso… Zlu ne trebalo, u blizini Splita je viđen i legendarni Limeni, Svetislav Stevanović, te osjećam ogromno razočaranje što se i njega nije spomenulo u ovom kontekstu. Dodao bih da je i Ivan Pudar ostao bez angažmana, ali ni njega se iz nekog razloga ne spominje.

Ono što ovako gledajući to nabacivanje imena čovjeka može veseliti je da se ipak spominju treneri koji imaju neku težinu. I bar za tri od spomenutih stvarno ne bih imao nikakve zamjerke da ih se dovede. Makar ne govorili hrvatski. Iako me uopće ne bi iznenadilo da ovih dana izađe bijeli dim tamo na zapadu Poljuda i da ime bude neko koje se do ovog trenutka niti jednom nije spomenulo. Moram priznati da bih osobno pomalo i zlobno guštao u tome.

Ali jedna je stvar tu bitna. To ime jednostavno mora izaći u sljedećih tjedan dana. Je, već sam pisao, taj izbor novog trenera držim zapravo najbitnijim za sljedeću sezonu i ne smije se napraviti pogreška. No, zbog sijaseta razloga opet se nema niti vremena na bacanje. Možda je tu ponajmanji problem vrijeme potrebno za slaganje sastava novom šefu na klupi, objektivno ima još sasvim dovoljno vremena do početka priprema. A ne trebamo se zavaravati, pozicije na nogometnom tržištu su takve da Hajduk ionako tek iza 1. srpnja može tražiti igračka pojačanja. Nema se 160 milijuna eura za potpis pa da se odmah može Mbappea dovesti.

Ne, novi trener treba doći dovoljno brzo prije svega zbog mira u kući. Jer tada će biti lakše ne samo navijačima, nego i igračima i svim zaposlenima u klubu. Postavit će se onaj glavni temelj za sljedeću sezonu. Mediji će se moći vratiti uobičajenim ljetnim temama, guranjima u Hajduk raznih igrača i poluigrača, kako već bude u svakoj prvenstvenoj pauzi. Svijet će se vratiti u balans i harmoniju.

A do tada, dok se ne počnu prva imena spominjati, nama navijačima ostaje samo da se znojimo od nervoze, a onim labilnijima i da grickaju nokte.

PODIJELI

Vezane vijesti

Search

Follow Us

Split

25.9℃

NE 2.0m/s

47%

1016.7hPA
  Vrijeme oko 2h:
26℃
Čet
29℃
Pet
29℃
Sub
23℃
Ned
22℃
Pon
  Vrijeme by DHMZ

Posljednje objavljeno